Spremite svinjsku DŽIGERICU na ITALIJANSKI način: Veoma je lak RECEPT, a jedan sastojak daje SPECIJALAN šmek

M. G. Vesti 21.09.2022 22:00 0

Delikates za savršen ručak

Spremite svinjsku DŽIGERICU na ITALIJANSKI način: Veoma je lak RECEPT, a jedan sastojak daje SPECIJALAN šmek

Shutterstock

Sastojci:

  • Svinjska džigerica 400 g
  • Ulje 4-5 kašika
  • Crni luk 2 glavice
  • Peršun list 1 kašika
  • Mleko 2 dl
  • Palenta

 

Priprema

Zagreje se 4-5 kašika ulja, pa se dodaju 2 glavice sitno isečenog crnog luka i pola kašike sitno isečenog peršunovog lista i propržiti. Tada se džigerica, koja je odstojala par sati u mleku, izvaditi i iseći na odreske duge oko 5, a široke oko 2 cm i tanke kao tupa strane noža, poredja na luk i odma poklopiti. Posto omekša, nalije se malo govedjom supom ili vrelom vodom i još četvrt sata pržiti. Na kraju se posoli i odmah služi sa palentom.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading