Brza, ukusna i DRUGAČIJA: Pita sa PIRINČEM koja će vam prijati i za vreme POSTA

Lana Vidović Vesti 23.09.2022 09:00 0

Savršena za doručak, ručak ili večeru.

Brza, ukusna i DRUGAČIJA: Pita sa PIRINČEM koja će vam prijati i za vreme POSTA

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu,
  • 50 ml ulja,
  • 1 struk praziluka,
  • 200 g pirinča,
  • 1 šargarepa,
  • 50 g mariniranih pečuraka,
  • peršun,
  • biber,
  • so.
  • Za prelivanje:
  • 100 ml ulja,
  • 100 ml vode,
  • 1/2 kesice praška za pecivo.

Priprema:

U posudu sipajte vodu i ulje, pa na tome dinstajte sitno seckan praziluk i narendanu šargarepu. Posolite, dodajte opran pirinač i podlijte sa 400 ml vode.

Kuvajte pirinač na tihoj vatri dok voda ne uvri. Na kraju dodajte seckane pečurke i peršunov list, pa pobiberite.

U šerpici prokuvajte vodu i ulje za preliv, skinite sa vatre i umešajte prašak za pecivo.

U podmazan pleh slažite kore, svaku zalijte prelivom, a na svaku drugu stavite fil. Tako uradite sa svim korama i filom.

Poređanu pitu oštrim nožem isecite na parčad i prelijte preostalim prelivom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading