Sataraš sa jajima po STAROM srpskom RECEPTU: Osvežavajuće i LAGANO jelo koje sve generacije vole

Vesti 29.09.2022 15:30 0

Fino lagano, osvežavajuće, začinjeno proteinima iz jaja da ne budemo brzo gladni.

sataraš

Printscreen/Youtube

Sastojci za 2 osobe:

  • 1 glavice crnog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • 50 ml ulja
  • 3 babure paprike
  • 3 paradajza
  • 5 jaja
  • malo soli i bibera

 

Priprema:

Iseckati luk na sitne kockice. Luku dodati pola čaše vode, svo ulje i kašiku suvog začina. Staviti na jaču vatru da se dinsta. Dinstati dok voda ne ispari, a luk je postao staklast, skoro pa izdinstan.

Ako je potrebno dodati još malo vode. Dodavate vruću vodu da se proces kuvanja ne prekida. Dok se luk dinsta očistiti papriku od peteljke i semena pa iseckati na kockice. Kada je luk omekanio i skoro izdinstan potpuno  dodati iseckanu papriku i opet pola čaše vode.

Ostaviti da se paprika i luk dinstaju zajedno oko 20 minuta, ukoliko voda ispari doliti još malo. Dok se luk i paprika dinstaju  potpiti paradajz u vrelu vodu nekoliko minuta da bi se kožica odvojila  pa je nožićem skinuti. Iseckati paradajz pa posle 20 minuta dinstanja paprike dodati i iseckan paradajz i malo soli.

Ako je potrebno doliti malo vode (opet vrele). Ostaviti da se sve zajedno krčka još nekih 15 minuta na srednjoj vatri.

Kada je sataraš gotov ”udariti” jaja pa ostaviti da se ispeku tako ”na oko” na satarašu ili sve zajedno izmutiti, kako želite.

Ako pečete ”na oko” onda bi trebali da pripremate jelo u šerpi koja se ne lepi jer dok se jaja ne ispeku nećete smeti da mešate nego samo da drmate šerpu. Sataraš poslužiti topao.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading