Starinski RECEPT za PASULJ: Več danas napravite svima poznato jelo na OVAJ način, oduševićete celu porodicu!

Vesti 29.09.2022 16:25 0

Davno zaboravljeni recept

pasulj

Shutterstock

Sastojci:

200 g pasulja

200 g oljuštenog ječma
jedan crni luk
jedna šargarepa
jedna kašika masti
70 ml paradajz soka
2-3 čena belog luka
jedina kašika brašna
suvo meso ili slanina 
vojnički pasulj

Shutterstock

 

Priprema:

Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena. Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta. Prijatno, uživajte!

 

Komentari (0)
Loading