Zaboravite na SUPLEMENTE: Ovih PET namirnica su BOGATE gvožđem i popravljaju krvnu sliku

K.Ć Vesti 01.01.2022 20:00 0

Nisu retki slučajevi da vegetarijanci, posebno aktivne ženske vegetarijanke , pate od niskog broja gvožđa

Zaboravite na SUPLEMENTE: Ovih PET namirnica su BOGATE gvožđem i popravljaju krvnu sliku

Shutterstock

Nisu retki slučajevi da vegetarijanci, posebno aktivne ženske vegetarijanke , pate od niskog broja gvožđa. To je obično zato što su crveno meso, jaja i morski plodovi najlakši način da se održi nivo gvožđa na visokom nivou. Nizak nivo gvožđa i anemija mogu značiti povećan umor i iscrpljenost.

Evo pet namirnica koje svi atletski vegetarijanci moraju probati:

- Slatki krompir - Odličan način da slatki dodir uvrstite u svoj slani obrok, batat je obogaćen i gvožđem i B-6 - vitaminom za koji je poznato da sprečava preko 100 zdravstvenih stanja, posebno onih povezanih sa mozgom i srcem.

- Leća - Kao i ostali pasulj, sočivo je odličan izvor gvožđa, ali ono što izdvaja sočivo je sadržaj proteina: 16 grama / porcija.
- Tamno, lisnato zelenilo - spanać, zelje i blitva su tri jednostavna zeleniša koja ćete jesti za večeru kako biste povećali nivo gvožđa.
- Orašasti plodovi i semenke - Ove dve grupe hrane su vegetarijanska hrana koju morate imati. Orašasti plodovi i seme sadrže prirodne masti kao i visok nivo gvožđa. Seme susama i pinjoli sadrže najviše gvožđa u odgovarajućim grupama hrane. Šaka orašastih plodova ili semenki u napornom danu odličan je način da nabavite svoje gvožđe i podstaknete telo.
- Sirovi kakao - Pozivanje svih ljubitelja čokolade : sirovi kakao je 16% gvožđa i predstavlja popustljiv način za svakodnevno popravljanje. U nastavku pogledajte moj recept za Mus od sirove čokolade.

Čokoladni mus:

Zaboravite na SUPLEMENTE: Ovih PET namirnica su BOGATE gvožđem i popravljaju krvnu sliku

Shutterstock

 
  • 1 šolja kikirikija (koristite makadamiju ako želite da se prepustite)
  • ¼ šolja sirovog kakaa
  • 1 kašika agave ili sirovog meda
  • Malo kokosovog mleka

Po želji: ubacite malo semena lana ili čia radi teksture Sve to stavite zajedno u blender, i blendirate 3 minuta, nakon toga malo prohladite i onda možete uživati u vašem čokoladnom raju.

Komentari (0)
Loading