Recept za BUNGUR: Napravite staro SRPSKO jelo, naše bake su ga često spremale, kalorično je i jede se BEZ HLEBA

K.Ć. Vesti 10.10.2022 11:15 0

Bungur se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne

Recept za BUNGUR:  Napravite staro SRPSKO jelo, naše bake su ga često spremale, kalorično je i jede se BEZ HLEBA

Shutterstock

Sastojci

  • 700 grama pšenice
  • 300 grama kajmaka
  • 2 decilitra mleka
  • i so po ukusu

Način pripreme

Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu. Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso. Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva. U toku kuvanja naliti sa manjom količinom vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti. Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.

Prijatno!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading