Na ovaj način GRCI spremaju MUSAKU: Zbog ovog SOSA ćete skuvati potpuno DRUGAČIJE jelo, a preukusno je

Vesti 13.10.2022 10:44 0

Navikli ste na običnu musaku i prezasitila vas je? Postoji rešenje i za to, grčka musaka je pravo sočno jelo za ove dane.

Na ovaj način GRCI spremaju MUSAKU: Zbog ovog SOSA ćete skuvati potpuno DRUGAČIJE jelo, a preukusno je

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šolja putera
  • 1,5 šolje rendanog sira
  • 1 čen belog luka
  • 1 lovorov list
  • 2 glavice luka
  • 1/3 šolje ulja
  • 150 g paradajza
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 1/2 kg krompira
  • 1 kg plavog patlidžana
  • 1 šolja brašna,
  • 4 šolje hladnog mleka
  • 2 jaja
  • so, biber
  • muškatni oraščić

Priprema

Patlidžan i krompir očistiti i iseći na kolutiće i propržiti na ulju. Posebno prodinstajte luk i beli luk, dodajte mleveno meso i ostavite da se dinsta 10 minuta. Posolite, pobiberite i dinstajte još pola sata.

Polovine krompira poređajte u pleh namazan puterom. Preko krompira stavite polovinu mlevenog mesa, pa pospite rendani sir, pa ponovo krompir, pa patlidžan i ostatak mesa.

Posebno pripremite bešamel – zagrejte puter, propržite brašno i dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajući. Dodajte so, biber i orahe. Umutiti dva jajeta i dodati u sos i dobro izmešati.

Musaku prelijte sosom i pecite je u zagrejanoj rerni na srednjoj temperaturi oko 40 minuta, dok dobro ne porumeni.

Kada izvadite musaku iz rerne, ostavite je da odstoji 15 minuta pre nego što počnete da je sečete.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading