Stari recept za pravu RIBLJU čorbu: Obožavaju je i oni koji NISU ljubitelji ovakvih specijaliteta

Vesti 28.10.2022 13:21 0

Riblja čorba prema porodičnom receptu.

riblja čorba

Shutterstock

Sastojci za 12 osoba:

Za kašu:

  • 6-8 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 zelena

 

Za ribu:

  • oko 1 kg ribe (rečne)
  • 1/2 limuna
  • 1 kašika začina c (vegete)
  • 3 češnja belog luka

 

Ostali sastojci:

  • 3-4 lovorova lista
  • oko 20 zrna crnog bibera
  • vezica celera
  • vezica peršuna
  • 1 paprika babura
  • 1 limun
  • 1 kašika aleve paprike
  • 3 čena belog luka
  • 2 kesice dodatka za riblju čorbu
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • 2 dl belog vina

 

Priprema

Ribu za čorbu poprskati sa pola limuna, 1 supenom kašikom začina C, iseckanim (ili izgnječenim) belim lukom i ostaviti da odstoji 2 sata pre kuvanja.

Izdinstati sitno iseckan crni luk, sitno iseckane šargarepe i sitno iseckan zelen. Potom smesu staviti u blender i napraviti kašu.

U kotlić ili dubok lonac sipati kašu od luka, zelena i šargarepe, dodati vodu do 2/3 kotlića, dodati lovorov list, crni biber, celer, peršun, limun isečen na komade, beli luk, baburu i alevu papriku. Kuvati dok ne provri.

Kad počne da vri staviti dodatak za riblju čorbu (razmućeno u hladnoj vodi, bez grudvica), zatim ribu i kuvati da vri 45min-1h. Petnaest minuta pred kraj kuvanja dodati kuvani paradajz i vino.

Kada ponovo provri, probati i po želji dodati još bibera (ukoliko želite ljuće), belog vina (kako bi bilo kiselije) ili dosoliti po ukusu. Kuvati da polako vri još 15 minuta i servirati.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading