Za DORUČAK kobasice i jaja: Ne pravi se na KLASIČAN način, a kada vidite koliko je UKUSNO, sve će se pojesti

Vesti 03.11.2022 07:45 0

Recept za pečene kobasice i jaja na malo drugačiji način

Za DORUČAK kobasice i jaja: Ne pravi se na KLASIČAN način, a kada vidite koliko je UKUSNO, sve će se pojesti

Shutterstock

Sastojci:

  • 4 kobasice
  • 4 kriške slanine
  • 114 grama šampinjona presečenih na pola ili na četvrtine ako su veliki
  • 16 čeri paradajza, presečenih na pola
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • so i biber
  • 4 velika jaja
  • 8 kašičica peršuna ravnog lista, seckanih
  • Tost, za serviranje

 

Priprema

Zagrejte rernu na 205°C. Na velikom plehu sa obodom, pecite kobasice i slaninu, 15 minuta.

U velikoj posudi pomešajte pečurke, paradajz i beli luk sa uljem i prstohvatom soli i bibera. Dodajte u pleh za pečenje i pecite 10 minuta.

Napravite prostor između povrća i razbijte po 1 jaje u svaki prostor. Zatim, vratite u rernu i pecite dok se meso ne skuva i belanca ne postanu neprozirna, još 8 do 10 minuta. Pospite peršunom i po želji poslužite uz tost.

 

 

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading