Tako HRSKAVI i SLASNI, a kad stigne preliv PRSTE ĆETE POLIZATI: Isprobajte fantastičan recept SAVRŠENIH NAĆOSA!

Najžena Vesti 28.01.2022 16:25 0

Možda i jedno od najpopularnijih meksičkih jela na svetu svakako su naćosi, a mi vam ovom prilikom predlažemo da ih probate baš po ovom recreptu i sigurno da se nećete pokajati.

Tako HRSKAVI i SLASNI, a kad stigne preliv PRSTE ĆETE POLIZATI: Isprobajte fantastičan recept SAVRŠENIH NAĆOSA!

unsplash.com

Ignacio Anaja ime je kuvara koji je osmislio recept za naćose i to davne 1940. godine u mestu po imenu Piedras Niegras u Meksiku. Originalni recept sadržao je samo tri sastojka i to tortilja čips, sir i kisele papričice.

 

Kako je odmah naišao na oduševljenje gostiju koji su probali ovaj autentični gurmanluk, ali s vremenom nadograđivao i menjao u zavisnosti od područja gde je spreman. Ovog puta predstavljamo vam recept koji je stekao veliku popularnost, a oni koji su ga spremali kažu da je to sa dobrim razlog i da ne možete da omašite.

Tako HRSKAVI i SLASNI, a kad stigne preliv PRSTE ĆETE POLIZATI: Isprobajte fantastičan recept SAVRŠENIH NAĆOSA!

unsplash.com

 

 

SASTOJCI:

  • 1 kesica kukuruznih tortilja ili tortilja čipsa
  • 2 šolje rendanog sira
  • ½ sitno iseckanog crnog luka
  • 1 iseckan paradajz
  • 8 listića slanine
  • 2 kašike peršuna
  • 1/2 milerama, krem sira ili kisele pavlake
  • 1 avokado
  • 800 g piletine
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika čilija
  • 3/4 bbq sosa
  • Ulje

PRIPREMA:

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Na zagrejanom ulju propržiti piletinu sa začinima oko 2 do 3 minuta. Dodati barberkju sos i prežiti još oko 5 minuta. U pleh poređati tortilja čips, staviti pola piletine preko, pa dodati sir, luk, paradajz, slaninu, i peršun. Pa još jedan red piletine preko moje staviti prostali deo začina. Peći oko 15 minuta. Kada je pečeno preliti pavlakom i dodati avokado po vrhu. Za detaljnija uputstva pogledajte video:

 

 

Komentari (0)
Loading