Kako se pravi glazura? Recept za NAJLEPŠI ganaš od crne i bele čokolade

K.Ć. Vesti 21.11.2022 16:20 0

Glavni sastojci ganaša su čokolada i slatka pavlaka

Kako se pravi glazura? Recept za NAJLEPŠI ganaš od crne i bele čokolade

Shutterstock

Ganaš od crne čokolade (odnos 1:1):

- 200 gr. čokolade

- 200 ml. slatke pavlake

Ganaš od bele čokolade (odnos 3:1 u korist čokolade):

- 300 gr. bele čokolade
- 100 ml. slatke pavlake

Piprema:

Postupak je isti i za belu i za tamnu čokoladu. U jednom lončiću, na srednjoj temperaturi, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. U drugu posudu stavite izlomljenu čokoladu. Zatim zagrejanu slatku pavlaku prelijete preko izlomljene čokolade. Sačekate 1/2 min. i lagano počnite da mešate. Kada se sva čokolada istopiti ostavite krem da se hladi na sobnoj temperaturi. A kada se ohladi možete ga staviti u frižider i čuvati do upotrebe. Stajanjem ganaš postaje sve gušći, pa ako ga koristite kao krem, najbolji i najkremastiji je 1-2 dana od dana pravljenja.


 

Komentari (0)
Loading