Ovo je savršen doručak za TRUDNICE: I vaša beba u stomaku čeka prvi obrok u danu, VODITE RAČUNA šta jedete

Lana Vidović Vesti 22.11.2022 08:00 0

Predlog doručka za trudnice koji će dati potrebnu energiju i hranljive stvari i vama i vašoj bebi

Ovo je savršen doručak za TRUDNICE: I vaša beba u stomaku čeka prvi obrok u danu, VODITE RAČUNA šta jedete

Shutterstock

 

Doručak je vrlo važan ukoliko ste trudni. Ako ga preskočite, zamislite to kao da ste preskočili prvi jutarnji podoj svoje bebe. Isto je jer ona čeka vaš doručak kao prvi obrok u stomaku. Zbog toga je važno i šta birate kao hranu za početak dana.

Najbolji izbor za početak dana su voće i povrće, pa kada ustanete možete sebi iseckati neku salatu i sa pojesti je. To će vam odlično odgovarati i ako imate mučnine.

Drugi izbor može da vam bude hleb ili pahuljice sa celovitim zrnom žitarica jer će vama i vašoj bebi dati neophodnu energiju, vitamine i minerala. Ono što treba da zapamtite jeste i da nije svaki hleb dobar, izbegavajte hleb i peciva od belog brašna.

Jaja su takođe odličan izbor jer su bogati gvožđem i proteinima, ali i drugim hranljivim sastojcima. Možete jesti pržena jaja 'na oko', omlet u koji možete dodati povrće, pečurke, sir... Ili tvrdo kuvano jaje, ali vodite računa da koji god izbor napravite ne jedete rovita ili nedovoljno pržena jaja.

Uz doručak je odličan izbor da popijete šolju mleka ili jogurta, a ako ste ljubitelji slatkog, voćnog jogurta onda je najbolje da ga spremite sami sa voćem po izboru. Sokovi su takođe super, ali samo ako ih pravite sami. Kupovni sokovi imaju dosta šećera i treba ih izbegavati.

Komentari (0)
Loading