Slatkiš za kojim je CEO SVET poludeo: Napravite sami čuveni "DALGONA" keks sa OVA DVA sastojka i isprobajte "Squid game" izazov (VIDEO)

Najžena Vesti 27.10.2021 15:40 0

Dalgona je inače tradicionalna korejska poslastica koja se pravi od samo dva sastojka, a po ukusu je najsličnija lizalicama

Slatkiš za kojim je CEO SVET poludeo: Napravite sami čuveni "DALGONA" keks sa OVA DVA sastojka i isprobajte "Squid game" izazov (VIDEO)

Printscreen/Youtube

Dalgona je inače tradicionalna korejska poslastica koja se pravi od samo dva sastojka, a po ukusu je najsličnija lizalicama.

Ipak, kolač koji ima tvrdu koricu veoma je lomljiv što je onima koji su se u "Squid Game" borili za život otežavalo da izrežu neobične oblike.

Sastojci za jedan slatkiš:

  • 1,5 kašika šećera
  • 2 prstohvata sode bikarbone

Priprema:

Jednu ipo supenu kašiku šećera sipajte u šerpicu, a potom na srednjoj vatri mešajte sve vreme sve dok se lepo ne otopi. Kada je šećer dobio tamniju žutu nijansu koja podseća na med, sklonite sa ringle i dodajte 2 prstohvata sode bikarbone.   

Kada smesa zapeni, izlijte je na ravnu metalnu površinu i ostavite nekoliko sekundi da se ohladi.  Pomoću donje strane lonca ili sličnog predmeta pritisnite smesu dok ne dobijete potpuno ravnu površinu slatkiša. 

Odmah nakon toga utisnite kalup željenog oblika u smesu, Nežno pritisnite ali samo po polovine smese, kako kalup ne bi potpuno prerezao slatkiš. Odmah uklonite kalup.

Ostavite da se dalgona potpuno ohladi, uzmite iglu i vreme je za izazov! 

Bon appetit!

Ceo postupak pripreme možete pogledati u videu: 

Komentari (0)
Loading