Sada je pravo vreme: Iskoristite ovih PET namirnica koji definitivno pomažu pri mršavljenju!

Najžena Vesti 28.10.2021 14:45 0

Savršeno za užinu,Ova super hrana ima malo ugljenih hidrata, ali je zato bogata vlaknima i omega-3 kiselinama

Sada je pravo vreme: Iskoristite ovih PET namirnica koji definitivno pomažu pri mršavljenju!

unsplash.com

Karfiol je povrće koje je odličan saveznik u mršavljenju, a od njega možete da spremite brojna niskokalorična i ukusna jela.

Postoji pet namirnica koje su odlični saveznici za dovođenje linije u red. Ukoliko ih češće budete koristili u ishrani, možete da se nadate da ćete lagano i zdravo mršaveti.

1. Prokelj

Ovo povrće puno je vlakana i vitamina, bogato je hranljivim materijama i odličan je izvor antioksidanata. Prokelj možete da jedete pečen kao prilog uz neko meso, kuvan na pari ili da od njega napravite zanimljiv namaz za užinu.

2. Cimet 

Utvrđeno je da cimet povoljno deluje na regulisanje šećera u krvi i može da pomogne u borbi protiv upale, ali i da je od velike pomoći u regulisanju telesne težine. Dodajte ga jelima ili pićima i ubrzo ćete videti njegov efekat u gubitku kilograma.

3. Karfiol

Ova super hrana ima malo ugljenih hidrata, ali je zato bogata vlaknima i omega-3 kiselinama. Karfiol je povrće koje je odličan saveznik u mršavljenju, a od njega možete da spremite brojna niskokalorična i ukusna jela.

4. Seme bundeve

Hranljive semenke bundeve pospešuju gubitak težine. Imaju visok sadržaj proteina i vlakana, bogate su omega-3 masnim kiselinama i pue triptofana koji smanjuje stres i pomaže vam da zaspite. Mnogo je razloga da ih uvrstite u ishranu ove jeseni.

5. Nar

Seme nara puno je vlakana koja pomažu varenju i ubrzavaju metabolizam. Uz to, nar je odličan antioksidans.

Ukoliko ovu jesenju voćku češće konzumirate, velika je verovatnoća da ćete poboljšati opšte stanje organizma, ali se i rešiti suvišnih kilograma.

 

Komentari (0)
Loading