Recept za GIBANICU na STARINSKI način: Spremite za doručak jelo koje uz jogurt vraća u detinjstvo

Vesti 03.12.2022 09:00 0

Za doručak je gibanica uz jogurt je jedno od omiljenih jela

posna gibanica

Shutterstock

Sastojci:

  • 1kg brašna
  • 0.5kg ovčijeg sira
  • 250g kajmaka
  • 10 jaja
  • 250g masti
  • 1dl ulja
  • 2dl mleka

 

Priprema

U brašno sipajte ulje, dodajte malo soli i zamesite testo sa mlakom vodom. Dobro urađeno testo podelite na 21 komad i ostavite da odstoji. Potom ih razvijte u male kore.

Po tri male kore premažite mašću i složite jednu na drugu, pa razvlačite oklagijom da debljine kore za rezanca. Ovu koru pecite na plotni ili u pećnici sa obe strane. Kore će se odvojiti jedna od druge, tako da ćete dobiti tri pečene kore.

Isto uradite sa preostalim testom. Umutite 8 jaja, dodajte usitnjeni sir i kajmak i sve dobro izmešajte. Posebno otopite mast. Na dnu tepsije sipajte 1-2 kašike masti, složite kore i premazujte ih sirom. Na kraju umutite dva jaja sa mlekom i prelijte preko složene gibanice. Poprskajte mašću i pecite u pećnici.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading