Nije MLEKO, nije JOGURT: Ovo je NAJMOĆNIJI mlečni napitak koji reguliše IMUNITET, zbog jedne stavke ga preporučuju svima!

Najžena Vesti 30.10.2021 17:35 0

Znate li koji je najzdraviji mlečni proizvod?

Nije MLEKO, nije JOGURT: Ovo je NAJMOĆNIJI mlečni napitak koji reguliše IMUNITET, zbog jedne stavke ga preporučuju svima!

Pexels

Ljudi koji vode računa o zdravlju piju ga svakog dana, a najbolje je uz doručak kako bi telo iskoristilo sva blagotvorna svojstva i postavilo "podlogu" za metabolizam tokom dana.

Mnogi piju jogurt, a evo koji su najzdraviji mlečni proizvodi ako želite dobro varenje, samim time i jači imunitet.

"Običan" jogurt sadrži proteine, probiotike, kalcijum, vitamine, ukusan je i zdrav. Jogurt sa smanjenim procentom masnoće trebalo bi izbegavati, jer masnoća može da bude nadoknađena šećerom zbog ukusa i gustine, a šećer je neprijatelj imuniteta.

Grčki jogurt je vrlo popularan, ali imajte u vidu da on nastaje proceđivanjem običnog. Dok dobijamo kremastiju teksturu jer odlazi tečnost, dobijamo i manje probiotika jer su se oni nalazili upravo u njoj.

Kefir se zato smatra najzdravijim mlečnim proizvodom, ima sličan profil nutrijenata kao jogurt, ali jednu važnu razliku.

U kefiru se nalazi mnogo više probiotika, neki sadrže čak i 61 vrstu različitih dobrih bakterija. Zbog toga se smatra da kefir sadrži i do tri puta više probiotika od jogurta.

Naravno, ovo zavisi od proizvođača do proizvođača, pa kada kupujete jogurt ili kefir, obavezno uporedite šta piše na etiketi i odaberite onaj koji ima više probiotika. 

Komentari (0)
Loading