Naše BAKE su ga obožavale: Recept za DOMAĆI kolač od VIŠANJA koji se pojede za TREN!

J.V. Vesti 25.03.2022 14:44 0

Fantastičan kolač koji se jednostavno priprema i brzo pojede

Naše BAKE su ga obožavale: Recept za DOMAĆI kolač od VIŠANJA koji se pojede za TREN!

unsplash.com

Ako i dalje niste odlučili kakav kolač da poslužite posle ručka, imamo sjajan predlog - kolač sa višnjama!

Potrebno je: 5 jaja, 300 g šećera, 2 dl jogurta, 1,5 dl ulja, 270 g brašna, 1/2 kesice praška za pecivo, 400 – 500 g višanja, šećer u prahu za posipanje kolača i vanil šećer

Priprema:

Prvo odvojiti belanca od žumanaca, potom belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa im postepeno dodajte šećer i mutiti još malo. Dodati žumanca, pa ih umešati polako, ali špatulom. Postepeno sipajte i ostale sastojke i polako ih sjediniti sa belancima.

Kad testo postane homogeno, izlijte ga u podmazan i brašnom posut pleh. Na testo staviti višnje i malo ih uronite u testo, ne previše.

Staviti kolač u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se ispeče. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu, pomešanim sa vanil šećerom,a zatim ga iseći na kocke.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading