Ovo su pravile naše bake: Nek vam tmuran jesenji dan ZAMIRIŠE na kolač sa GROŽĐEM

Vesti 03.11.2021 15:11 0

Ova smesa podrazumeva šest osoba

Ovo su pravile naše bake: Nek vam tmuran jesenji dan ZAMIRIŠE na kolač sa GROŽĐEM

Shutterstock

 

Sastojci

  • za 6 osoba
  • 500 g grožđa, što sitnijeg, belo,crveno,crno
  • 3 jaja
  • 200 g brašna
  • 120 g šećera
  • 120 g otopljenog putera
  • 13 g praška za pecivo
  • 2 kašike tečne vanile

Priprema

1. U posudu za mešenje staviti prosejano brašno, šečer i prašak za pecivo, sve promešati.

2. Grožđe oprati i osušiti ga, pa osušeno grožđe posuti sa malo brašna i prodrmati posudu da se malo brašna nahvata na grožđe.
3. U brašno dodati jaja, tečnu vanilu i otopljeni puter, pa sa žicom sve sjediniti, dodati grožđe, pa sve dobro promešati.

4. Sipati u dobro podmazanom i pobrašnjenom, kuglof kalupu,smesa je gusta pa sipati sa spatulom svuda po malo da popunite dno kalupa.

5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 35 do 40 minuta, dok vam fino ne porumeni, probati sa čačkalicom da li je kolač pečen.

6. Ohladiti ga prvo u kalupu, oko 5 minuta, pa ga prevrnuti na žicu i ohladiti do kraja.

7. Posuti prah šećerom i poslužiti uz čaj ili kafu.

Komentari (0)
Loading