Profesionalni KUVAR otkriva zašto vam je PILETINA uvek suva: Svi prave ovih ŠEST grešaka!

Vesti 07.11.2021 08:30 0

Verovali ili ne, ali čak i neki majstori ovog zanata prave ove greške

Profesionalni KUVAR otkriva zašto vam je PILETINA uvek suva: Svi prave ovih ŠEST grešaka!

pixabay

Pileća prsa su jedan od najzdravijih proteina koje možete pojesti. Osim toga, takođe imaju puno vitamina B i D, kalcijuma, gvožđa i cinka.

Dobro funkcionišu kao glavno jelo, a vrlo su popularna kao dodatak sendvičima, salatama i supama.

Šefica Džasmin Al Savaf za portal "EatThis" otkrila je koje su najčešće greške koje pravimo kad kuvamo pileće belo meso.

Ne začinjavate piletinu pre spremanja

Začinjavati pileća prsa nakon što su već kuvana/pečena znači da se so/začini ili marinade neće prožeti s piletinom. Rezultat je piletina koje je prilično bezukusna.

Kuvate/pečete piletinu u tiganju koji je hladan ili premali

Al Savaf objašnjava da je cilj peći piletinu na visokoj temperaturi, kako bi zadržala vlažnost iznutra. Ako počnete da pečete piletinu u hladnom tiganju, trebaće joj duže da se ispeče i počeće da bude smeđa.

Takođe, ako spremate piletinu u premalom tiganju, znači da će on biti ispunjen brzo i piletina će biti kuvana umesto pečena.

Previše puta okrećete piletinu

Al Savaf naglašava da je cilj ispeći piletinu što je brže moguće kako bi zadržala vlažnost. Jednom kad se tiganj zagreje, pecite piletinu na jednoj strani dok ne poprimi zlatnu boju.

Pečete pileća prsa koja nisu jednake debljine

Kako biste postigli savršene rezultate dok pečete meso, Al Savaf kaže da debljina komada prsa mora da bude jednaka da bi se osiguralo ravnomerno pečenje.

Pečete pileća prsa koja su prehladna

- Ako pečete pileća prsa koja su hladna ili još gore, potpuno smrznuta, to je recept za prekuvana i suva pileća prsa - kaže Al Savaf.

Predugo pečete pileća prsa i ne ostavljate da odstoje pre nego što počnete da ih sečete

Prekuvavanje pilećih prsa je najgora greška koju možete da napravite. Takođe, nije poželjno ni seći ih odmah posle pečenja. Al Savaf savetuje da bi piletina trebalo da odstoji bar pet minuta pre sečenja.

Komentari (0)
Loading