Ovog leta probajte nešto DRUGAČIJE: Sendviči kakve do sada niste probali, a ovaj sa SMOKVAMA je naš favorit

Vesti 14.07.2021 15:04 0

Sendviči su postali jelo koje pripremamo rutinski, bez previše razmišljanja. Vreme je da klasičnu kombinaciju nekog namaza, suhomesnatih proizvoda i sira zamenimo nekim novim slojevima.

Ovog leta probajte nešto DRUGAČIJE: Sendviči kakve do sada niste probali, a ovaj sa SMOKVAMA je naš favorit

pixabay

Navikli smo da jedemo nektarine uz sladoled ili kao deo voćne salate, ali one mogu biti odličan dodatak sendviču, posebno u kombinaciji sa mentom. Vatreni čili dodatno će naglasiti slatkoću nektarine, dok će ukuse povezivati sirni namaz.

Pošto je sezona paradajza već uveliko prisutna, obavezno ga koristite za pripremu zdravog sendviča sa rikota sirom, a ako nabavite domaće smokve, kombinirajte ih sa orasima i medom kako biste dobili što ukusniji sendvič koji nećete lako zaboraviti.

Sendvič s nektarinama i mentom

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Megan Weimer (@megnmatcha)

Sastojci:

2 kriške hleba

1 velika nektarina

1 grančica mente

2 kašičice namaza od sira

Prstohvat mlevene čili papričice

Prstohvat soli

Priprema:

Prvo ispecite hleb u tosteru kako bi bio što hrskaviji. Premažite krem sirom oba parčeta, pa potom poređajte kriške nektarine i začinite sa malo čilija i soli. Nanu isecite na sitne komade i dodajte ih sendviču. Poslužite dok su nektarine još hladne i po želji prelijte sa malo meda.


Sendvič sa limunom i paradajzom

 

Sastojci:

3 kriške hleba

250 g paradajza

3 kašike sira rikota

Pola limuna 

2 kašike maslinovog ulja

2 grančice bosiljka

So i bibera

Priprema:

Prvo ispecite hleb u tosteru kako bi bio što hrskaviji i ostavite da se ohladi. Pomešajte sir sa sokom limuna i malo soli, pa smesu namažite na hleb. U posebnoj posudi pomešajte isečen paradajz (bilo bi najbolje da ga isecete na kriške, pa te iste kriške na pola), maslinovo ulje, so i biber. Marinirani paradajz rasporedite na tost sa rikota sirom i sve "zaokružite" sa nekoliko listova bosiljka.

Sendvič sa smokvama i orasima

Sastojci:

2 kriške hleba

2 velike smokve

10 bobica borovnice

1 kašika seckanih oraha

2 kašičice grčkog jogurta

1 kašika meda

Priprema:

Prvo ispecite hleb u tosteru kako bi bio što hrskaviji i kada se ohladi premažite ga grčkim jogurtom. Smokve isecite na kriške i poređajte po hlebu, dodajte borovnice i orahe. Sendvič potom dekorišite sa jednom kašikom meda.

Komentari (0)
Loading