Italijanima će ovo teško pasti: Slatke lazanje sa sezonskim voćem su HIT, a prave se OČAS POSLA

Andrea Orlandić Vesti 15.07.2021 13:24 0

Tražite desert koji će da oduševi sve ukućane, ali da je originalan? Onda ste na pravom mestu jer ovaj slasni slatkiš će mnoge iznenaditi i slatko nasmejati, jer budimo iskreno - ko je do sada čuo za "slatke lazanje"?

Italijanima će ovo teško pasti: Slatke lazanje sa sezonskim voćem su HIT, a prave se OČAS POSLA

Shutterstock

Ovo je jedna od varijanti slatkih lazanja sa svežim i suvim sezonskim voćem koja se pravi brzo, a pojede još brže!

Sastojci:

150 grama lazanja
50 grama suvih kajsija
50 grama suvog grožđa
1 limun
600 mililitara mleka
2 kesice pudinga od vanile
1 pomorandža
2 kašike meda
1 jabuka
1 kruška
1 banana
50 grama drobljenih badema
50 grama šećera u prahu

Pripreme:

U uzavreloj vodi obarimo lazanje, koje možete da kupite u bolje snabdevenim prehrambenim objektima. Jabuke i kruške očistimo i stavimo u dublji sud. Dodamo banane, koje ćemo da isečemo na kolutiće, i sitno seckane kajsije (mogu i iz kompota). Prelijemo limunovim sokom. Dodamo suvo grožđe.

U šerpu na šporetu sipamo 500 mililitara mleka. Preostalo mleko sipamo u prašak za puding, pa razmekšalu smesu sipamo u uzavrelo mleko. Kuvamo dok ne dobije potrebnu gustinu. Dodamo med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodamo u sud sa voćem i promešamo.

Skuvane lazanje ređamo u nauljenu pravougaonu tepsiju. Nanesemo voće sa pudingom. Ponovimo postupak još jednom. Pečemo 35 minuta na 200 stepeni.

Lazanje sečemo na parčad i ređamo na činiju za serviranje. Pospemo izdrobljenim bademima i šećerom u prahu.

Komentari (0)
Loading