Iskusni PEKAR otkriva najveću TAJNU: Evo kako da vam HLEB duže ostane SVEŽ, dodajte ovaj sastojak u testo i ČUDO će se desiti!

Andrea Orlandić Vesti 18.11.2021 10:45 0

Tajna koju profesionalci nerado otkriti

Iskusni PEKAR otkriva najveću TAJNU: Evo kako da vam HLEB duže ostane SVEŽ, dodajte ovaj sastojak u testo i ČUDO će se desiti!

Shutterstock

Niko ne voli hleb i peciva "od juče", ni stare od nekoliko sati. Kada ih kupujemo u pekari, obično pitamo prodavce da li je sveže, razmišljajući da li je skoro izašlo iz rerne.

U prodavnicama se svežina proverava "dodirom" ili pritiskanjem peciva, pa ćete u svakoj prodavnici videti takozvane "profesionalne pipače", najčešće starije ljude koji ovom tehnikom pre kupovine proveravaju na desetine vekni.

Ako se nakon pritiskanja testo brzo vrati u prvobitno stanje - sveže je. Ako ostane "spljošten", bolje ga zaobiđite.

Ako pravite hleb kod kuće, verovatno ste primetili da on obično brže stari i postaje mrvljiv od onog iz pekare, sli u čemu je tajna?

Koji sastojak dodaju pekari, pa je testo dugo sveže i meko kao pamuk?

Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a to znaju samo profesionalci!

- Vek trajanja pekarskih proizvoda, hleba, mafina i kolača možete produžiti dodavanjem kašike meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku, mafini, lepinje i hleb ostaju dugo sveži i ne mrve se - objašnjava profesionalni kuvar iz "Haggis Pub & Kitchen".

Komentari (0)
Loading