Avokado, PRSTOHVAT začina i malo MAGIJE: Ovako se sprema NAJUKUSNIJI GVAKAMOLE

Sanja Jakšić Vesti 16.07.2021 09:37 0

Avokado je godinama na vrhu lestvice kada je reč o superhrani, upravo zbog svoje bogate nutritivne vrednosti.

Avokado, PRSTOHVAT začina i malo MAGIJE: Ovako se sprema NAJUKUSNIJI GVAKAMOLE

Pexels

Avokado na tostu, salata od avokada, avokado šejk, samo su neke od varijanti koje se očas posla mogu pripremiti u svakoj kuhinji, a pored prilagodljivog ukusa ovo voće predstavlja i pravu vitaminsku bombu i zato ga nutricionisti često preporučuju u dijetama i zdravoj ishrani.

Možda i najpoznatije jelo koje sadrži avokado jeste gvakamole, osvežavajuć umak veselih boja koji bez problema može da zameni ceo obrok, a ujedno je sjajan egzotičan način da ugostite prijatelje koji vam dođu u goste, pogotovo tokom ovako vrelih dana. Biće vam neophodna samo jedna poseta supermarketu i možete početi sa pripremom:

Pexels

 

 

SASTOJCI:

  • 1 zreo avokado
  • 1/2 manje glavice crvenog luka
  • ljuta papričica
  • sitno seckani peršun
  • 1 kašika sveže ceđenog soka limete (limuna)
  • 1/2 kašičice soli
  • sveže mleveni crni biber
  • 1/2 paradajza (očišćenog od semenki)

 

PREPIREMA:

Preseći avokado na pola i ukloniti semenku. Manjim nožem nežno napraviti unakrsne rezove u mesu avokada koje zatim povaditi kašičicom u posudu. Viljuškom grubo usitniti avokado. Dodati sitno iseckan luk, peršun, sok limete, so, biber i dobro promešati. Zatim dodati čili ili ljutu papriku po ukusu. Neposredno pred serviranje dodati paradajz očišćen od semenki i isečen na sitne kockice. Sve još jednom blago promešati i poslužiti.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading