Ne bacajte čep od VINA, stavite ga u LONAC, a ono što će uslediti ODUŠEVIĆE VAS

K.Ć. Vesti 01.08.2022 16:53 0

Da li bacate čep od vina? Ovo je greška. Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Štaviše, zahvaljujući njemu ćete uštedeti više od jedne kuhinjske katastrofe. Od danas, umesto da ga bacite u kantu, ubacite ga u lonac i vidite šta će se desiti

Ne bacajte čep od VINA, stavite ga u LONAC, a ono što će uslediti ODUŠEVIĆE VAS

Shutterstock

Zašto staviti čep od vina u lonac? Ako još niste znali za ovaj trik, garantujemo da ćete biti iznenađeni. Zvuči neverovatno, ali zaista funkcioniše. Nikada ga više nećete baciti, znajući koliko može biti od pomoći u kuhinji.

Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorelo. Jela koja mogu lako da zagore i zahtevaju puno mešanja, a posebno kada stavimo kupus da kuvamo, čepovi od vina će vam pomoći u tome.

A kako je teško stajati pored lonca sa varjačom nekoliko sati, kupus se često lepi za dno, a miris paljevine prožima čitavo jelo. Katastrofa? Ne nužno. Čep za vino će pomoći.

Ako nam se desi da zapalimo varivo, samo ga stavite u drugu posudu (bez zagorenih ostataka, naravno), dodajte čep od vina (možete dodati nekoliko komada ako imate puno hrane) i prokuvajte. Drvo bi trebalo da apsorbuje miris paljevine, zahvaljujući čemu će našoj čorbi povratiti prvobitni ukus. Kasnije, samo treba da izvadite čep i uživate u ukusnoj čorbi od kiselog kupusa.

Kad smo već kod njega, postoji još nekoliko pametnih trikova da sačuvate ovo jelo tokom kuvanja. Često ispada previše kiselo. Šta onda? Postoji nekoliko opcija. Možete pokušati da dodate malo slatkog kupusa u varivo. Suve šljive će takođe biti odličan način da uravnotežite ukus. Bakine druge metode su da sačuvaju obrok šećerom, medom ili sodom bikarbonom.

U previše slanu čorbu možete dodati sirovi krompir tokom kuvanja. Ovo uvek radi i kada su u pitanju druga jela.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading