Hrskava korica od SUŠENIH belanaca i ČOKOLADNI kremasti fil: Ovim puslicama retko ko može da odoli

Lana Vidović Vesti 25.11.2021 17:15 0

Beze kolači su poslastica kojoj niko ne može da odoli. Hrskava korica od sušenih belanaca, mnogo kremastog fila i eto prave slatke magije

Hrskava korica od SUŠENIH belanaca i ČOKOLADNI kremasti fil: Ovim puslicama retko ko može da odoli

Shutterstock

 

Karamel puslice

Potrebno je

ZA PUSLICE:

  • 4 belanceta,
  • 200 g šečera,
  • kašika limunovog soka;

 

ZA FIL:

  • 200 g šećera,
  • 2 kašike vode,
  • 20 g putera,
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema

Umutite belanca sa šećerom i sokom od limuna u čvrst sneg. Na pleh obložen papirom za pečenje stavljate kašikom izvađene puslice i sušite ih na 100 stepeni oko 45 minuta. Za fil kuvajte šećer i vodu dok se šećer ne karamelizuje. Sklonite sa ringle, dodajte puter, promešajte, pa vratite na ringlu, sipajte pavlaku i kuvajte oko pet minuta. Preko puslice stavite po kašiku karamel-fila i sve pospite seckanim lešnicima ili orasima.

 

Komentari (0)
Loading