Krenula je sezona SLAVA: Pogledajte TRIK kako BRZO i LAKO da razbijete orahe

Vesti 30.11.2021 13:21 0

Orasi su veoma zdravi i puni vrednih hranljivih materija. Najvrednije oni u prodavnici koje kupimo su u ljusci. To je zaštitna ljuska, zahvaljujući kojoj orasi duže zadržavaju svojstva. Nažalost, to takođe stvara veliki problem kada ih izvučete iz nje

orasi

Shutterstock

Čišćenje oraha je dosadan zadatak. A mnogi ljudi uopšte nemaju nikakav alat koji bi im pomogao da se nosei sa tvrdom ljuskom.

Isprobajte ovaj kućni trik za brzo i lako čišćenje oraha. I učinite ovaj dosadan posao zabavnim, može svako da uradi ovo, od sada će vam krckanje oraha biti dečija igra.

Nije potrebna posebna dodatna oprema ili velika sila. A najbolji deo je što možete da razbijete celu hrpuoraha za kratko vreme. Zvuči dobro zar ne?

Samo stavite orahe u ceger, a zatim lupite o tvrdu površinu. Potrebno je samo nekoliko trenutaka da ljuske puknu.

Jedina mana ove metode je što stvara buku. Ne pokušavajte to kasno uveče ili rano ujutru da radite. Komšije možda ne dele vaš entuzijazam.

Ako biste radije razbijali ljuske oraha tiše, postoji još jedan kućni trik. Potrebno je malo više vremena, ali bolje je i to nego ništa. Orahe treba potopiti u slanu kipuću vodu oko sat vremena. Nakon ovog vremena, školjka bi trebalo da se lakše slomi.

Ako ne želite da udarate o pod orasima, radiće i stari patent šrafcigerom i čekićem. Ipak, potrebna je snaga i pre svega intuicija da se prsti ne bi razbili. Takođe možete pokušati da razbijete ljusku tučkom za meso. Ali zapamtite da stavite nešto mekano ispod. Na primer, razbijte orah o dasku i ispod stavite debelu, presavijenu tkaninu. Na ovaj način ne samo da eliminišemo buku, već i štitimo pod ili sto.

Komentari (0)
Loading