Zaboravićete na STARINSKI recept: RIBLJA ČORBA gotova za SAT VREMENA - da , moguće je!

Željka Tucović Vesti 07.12.2021 14:51 0

Ljubitelji riblje čorbe tvrde da ona mora da se krčka na tihoj vatri minimum šest sati, a često i duže. Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski

Zaboravićete na STARINSKI recept: RIBLJA ČORBA gotova za SAT VREMENA - da , moguće je!

Shutterstock

Domaćicama često padne mrak kad čuju ovo. Sad vam nudimo recept koji je podjednako ukusan, a sprema se brzinski

Sastojci:

  • 500 g fileta oslića
  • glava šarana
  • dve šnicle šarana
  • konzerva tunjevine u komadima
  • 200 grama dagnji
  • crveni luk
  • celer
  • beli luk
  • šargarepa
  • bosiljak
  • pasirani paradajz ili sok od paradajza
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
  • kora limuna
  • biber
  • brasno
  • aleva paprika
  • so

Priprema:

Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. Ujedno bi trebalo dodati  i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate  začine, dagnje i malo narendane kore limuna. Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.

 

Komentari (0)
Loading