Pojavilo se NOVO PIVO: Pored ječma i hmelja u sebi ima i POVRĆE, a prva tura se rasprodala za samo ŠEST SATI!

Vesti 08.12.2021 12:18 0

Verovali ili ne, ali od nedavno na Islandu se prodaje i pije pivo od graška i kiselog kupusa! Iako već možemo da zamislite kakvog je ukusa, Islanđani ovo pivo prosto obožavaju

Pojavilo se NOVO PIVO: Pored ječma i hmelja u sebi ima i POVRĆE, a prva tura se rasprodala za samo ŠEST SATI!

Shutterstock

Lokalna pivara u Rejkjaviku lansirala je praznično pivo od graška i kiselog kupusa, a kreator ovog napitka, Valgeir Valgeirson u saradnji sa brendom za konzerviranje povrća Ora, napravio je pravi haos na tržištu.

Valgeirson se već istakao u pravljenju piva od neobičnih sastojaka poput morskih algi i sušene ribe, ali mnogi veruju da će pivo od graška i crvenog kupusa bez problema nadmašiti njegova očekivanja.

Ovo zanimljivo i neobično pivo pravi se u maloj pivari u Rejkjaviku, a pivo se zove "Ora jolabjor" i sadrži 5,2 odsto alkohola. Pivara ima godišnji kapacitet od samo 50.000 litara, što je prilično skromno u obimu piva koje proizvode svetski giganti.

Tokom različitih faza pripreme ovog piva, kupus i grašak se mešaju sa ječmenim sladom, hmeljem i karanfilićem. Ovo neobično pivo napravljeno od konzerviranog graška i kiselog kupusa brzo postaje savršena mešavina za islandske božićne svečanosti, piše "Euronews".

Inače, prva serija je prodata na internetu, a šest hiljada limenki piva je rasprodato za samo šest sati od plasiranja u onlajn prodavnicu, pa se zato Valgeirson bacio na posao i izbacio 18 hiljada novih limenki koje će se verovatno još brže razgrabiti. Pivo od graška i kiselog kupusa na Islandu se prodaje po ceni od tri evra.

Komentari (0)
Loading