Italijani se hvataju za GLAVU: Da li ste čuli za lazanje sa TUNJEVINOM? Neki gurmani su i dalje u ŠOKU, a evo i kako se prave!

Vesti 10.12.2021 19:00 0

Nisu lazanje isključivo samo sa mesom

Italijani se hvataju za GLAVU: Da li ste čuli za lazanje sa TUNJEVINOM? Neki gurmani su i dalje u ŠOKU, a evo i kako se prave!

Pexels

Potrebno je: 200 g lazanja

Mlečni sos: 400 ml pavlake za kuvanje, 1 kašika suvog biljnog začina, 300 ml mleka, 2 jaja, 2 kašičice gustina, 300 g tunjevine (komadi)

Sirni nadev: 200 g svežeg sira, 150 g kačkavalja i 50 g za posipanje, 1 jaje, 3 kašike kisele pavlake, 1 kašika seckanog peršuna, so i biber

Priprema:

Mleko i pavlaku za kuvanje pomešajte, dodajte suvi biljni začin, razmućena jaja i gustin razmućen u malo hladnog mleka.

Svež sir pomešajte sa narendanim sirom, dodajte jaje, kiselu pavlaku, peršun, so i biber.

Posudu za pečenje premažite uljem, rasporedite deo lazanja, prelijte sa malo mlečnog sosa, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mešavine sa sirom.

Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite deo lazanja, prelijte ih mlečnim sosom i nastavite da slažete dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.

Prelijte preostalom količinom sosa, pospite rendanim sirom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečene lazanje malo ohladite, a zatim isecite i poslužite.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading