Bolja i od KROMPIRUŠE, a retko je pravimo: POSNA pita sa prazilukom je neodoljivo ukusna

Željka Tucović Vesti 23.06.2022 08:00 0

Ako se i u vašoj porodicu pite često prave za večeru, vreme je da probate i pitu od praziluka. Ovo jelo nema mane, ukusno je, jednostavno se sprema, a sastojci su i više nego povoljni

Bolja i od KROMPIRUŠE, a retko je pravimo: POSNA pita sa prazilukom je neodoljivo ukusna

Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g praziluka
  • 150 g pirinča ili kus kusa
  • 100 ml mineralne vode
  • 100 ml ulja, 75 ml za prženje 25 ml za prelivanje kora
  • 500 g kora za pitu
  • so, biber, suvi začin po ukusu
  • šargarepa

Priprema:

U šerpicu stavite pirinač sa malo soli, dodajte  vodu i kuvajte dok se pirinač ne skuva, ali vodite računa  da ne bude prekuvan. Ako imate kus kus, on je još bolja opcija,  jer vam je za kuvanje potrebno svega 4 minuta. 

Kada pripremite pirinač ili kus kus, u veći i dublji tiganj sipajte nekoliko kašika ulja. Praziluk očistite pa ga isecite na pola, a zatim i na što tanje šnitice. Praziluk zatim stavite u tiganj i pržite na blagoj vatri. Nakon nekoliko minuta dodajte  jednu narendanu šargarepu i nju propržite zajedno sa prazilukom. Kada omekša, dodajte pirinača ili kus kus i začine.

Jednu koru zatim poprskati  sa kiselom vodom i uljem pa razbacati fil svuda po kori onda staviti i drugu koru preko ,poprskati je sa smesom od kisele vode i ulja i isto uraditi sa filom i tako uraditi i sa trećom korom.Uviti ih u rolat, pa ih stavite u pleh, obavezno koristite papir za pečenje.

Prijatno i uživajte!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading