Recept za PIJANE krofne sa JABUKAMA: Ovako nešto još niste PROBALI, a ukus je JEDINSTVEN

NajŽena Vesti 14.12.2021 10:02 0

Krofne sa jabukama su jedna od modifikovanih varijanti tradicionalnog recepta

Recept za PIJANE krofne sa JABUKAMA: Ovako nešto još niste PROBALI, a ukus je JEDINSTVEN

Shutterstock

 

Sastojci:

  • 300 grama brašna
  • 100 grama gustina
  • 100 grama šećera
  • 2 jabuke
  • 2 jaja
  • 400 mililitara jogurta
  • 50 mililitara rakije
  • 1 limun
  • 100 grama šećera u prahu
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 narandža

Način pripreme:

U veći sud polupamo jaja. Neprekidno mešajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešamo dok se sastojci ne sjedine.

Ostavimo testo da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od testa i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.

Komentari (0)
Loading