Lista čekanja za ovaj KROMPIR je nerealna: Ovo je NAJSKUPLJI pomfrit na svetu i košta kao RATA za stambeni KREDIT

Vesti 28.07.2021 15:37 0

Restoran Serendipity u Njujorku pobedonosno drži tri svetska rekorda za najskuplja jela. Najnovije jelo na Ginisovoj listi je pomfrit. Jedna porcija košta simboličnih 169 evra, a pravi se od guščije masti, jestivog zlata a kao prilog dobijate darežljivu količinu tartufa i kremastog bešamel sosa.

Lista čekanja za ovaj KROMPIR je nerealna: Ovo je NAJSKUPLJI pomfrit na svetu i košta kao RATA za stambeni KREDIT

Printscreen/Instagram

Restoran je već oborio dva Ginisova rekorda za najskupljim hamburgerom koji košta 249 evra i sladoledom od 847 evra. Zvanična Instagram stranica, Ginisove knjige rekorda, potvrdila je 13. jula da je pomfrit ovog restorana zvanično najskuplji na planeti.

- "Serendipity" je zaista srećno mesto - rekao je kreativni direktor i kuvar Džo Kalderone za "Reuters".

Pomfrit je napravljen od posebnog krompira koji stoji, određeno vreme, u pacu u sirćeta i šampanjca. Zatim se prži na čistoj guščjoj masti, ne na ulju, ne jednom već dva puta, što ga čini hrskavim spolja, a mekim iznutra.

Posut jestivim zlatom i začinjen solju od tartufa i uljem od tartufa, služi se na kristalnom tanjiru sa orhidejom, tartufima isečenim na tanke kriške i bešamel sosom. U sosu se nalaze i tartufi, retka sezonska gljiva.

- Tartuf je ovde glavna zvezda - rekao je glavni kuvar Frederick Kievert.

Kao i mnogi restorani i ovaj je bio zatvoren tokom pandemije, a kreativni direktor i kuvar smatrali su da će pomfrit biti dobar način da najave povratak.

Trenutno postoji lista čekanja od osam do deset nedelja za ovaj pomfrit.
 

Komentari (0)
Loading