Osvežite kožu na PRIRODAN način: Pored toga što USPORAVAJU starenje, ove namernice nas i HIDRIRAJU

Naj žena Vesti 17.08.2021 16:05 0

Kvalitetan san, vežbanje, balansirana ishrana i dosta tešnosti su osnov za jedan zdrav život. Zbog tempa života, čovek ne stiže i ne obraća pažnju na ova četiri prioriteta, a to ne bi smelo da se dešava

Osvežite kožu na PRIRODAN način: Pored toga što USPORAVAJU starenje, ove namernice nas i HIDRIRAJU

Shutterstock

Ako želite da povedete računa o vašem izgledu, ali i o koži, to ne podrazumeva korišćenje skupih kozmetičkih preparata, predlažemo vam da u daljem tekstu pročitate namernice koje će vašu kožu osvežiti.

Kelj, spanać i blitva

Blitva, spanać i kelj sadrže neophodne hranjive materije koje mogu da povećaju hidrataciju kože i poboljšavaju elastičnost. Svakodnevnim konzumiranjem poboljšaćete stanje vaše kože veoma brzo.

Šaku spanaća ili list kelja možete stavitu u smuti, napravite salatu sa blitvom i barenim krompirom.

Crveno voće i povrće

U crvenoj boji krije se likopen, vrsta antioksidansa, koji može da poveća kolagen. Stoga, crveno voće i povrće je odličan izbor u borbi sa visećom kožom.

Probajte da jelima dodate crvenu papriku i paradajz. Ako želite dodatnu zaštitu za svoju kožu, ubacite i malo slatkog krompira, bundeve, pa čak i šargarepe jer su to i dobri izvori antioksidansa koji podstiču bolju proizvodnju kolagena.

Borovnice

U dnevni jelovnik preporučuje se da se uvrste borovnice koje su osim za moždane ćelije dobre i za kožu. One su bogate polifenolom, antioksidansima koji čuvaju elastičnost kože, podstiču proizvodnju kolagena i ublažavaju bore.

Jabuke

One su bogate vitaminima A, C i E koji štite organizam od slobodnih radikala odgovornih za starenje kože.

Takođe sadrže pektin koji poboljšava tonus kože i smanjuje rizik od preuranjenih bora. Preporučuje se jedna jabuka na dan

Komentari (0)
Loading