Nije u pitanju NEDOSTATAK NOVCA: Ovo su razlozi zbog kojih POJEDINE žene u Srbiji izgledaju kao BABE posle 60. godine, a to se LAKO može promeniti

Lana Vidović Vesti 23.12.2021 10:12 2

Čast izuzecima! Iako danas ima više mladolikih pedesetpetogodišnjih žena, ipak realnost je da se većina žena u ovim godinama zbabi, a razlozi su sledeći

Nije u pitanju NEDOSTATAK NOVCA: Ovo su razlozi zbog kojih POJEDINE žene u Srbiji izgledaju kao BABE posle 60. godine, a to se LAKO može promeniti

Shutterstock

 

Razloga zašto se većina žena u Srbiji pretvori u staricu kako pređe pedesetu je mnogo, ali većina će reći da je u pitanju novac!

„Eh, da ja imam novaca koliko ona ima i ja bih tako izgledala,“ je rečenicu koju ovakve žene izgovaraju.

Istina je da holivudske dive ne možemo da upoređujemo sa „običnim“ smrtnicima, ali ne možemo se večno „vaditi“ na nedostatak novca. Realnost zašto se većina žena pretvori u staricu kako pređe pedesetu je sledeći:

ŽRTVOVANJE

Ova osobina je svojstvena mnogim ženama u Srbiji. Ovde se smatra normom da žena, ako je majka, sebi uskraćuje sve, kako bi njeno dete, pa i muž imali dovoljno!

Naravno, ne treba sve trošiti na sebe, a porodicu zanemarivati. Ali ipak razmislite o tome da, kada avion pada, stjuardesa prvo sebe zaštiti kako bi pomogla drugima.

Mnoge žene u Srbiji ceo život „vuku na grbači“ čak i odraslu decu, a potom i unuke, dok sebe večno stavljaju na poslednje mesto. Ako je deci zaista potrebna pomoć, sasvim je normalno da ćete im pomoći. Ali, bolje je da na vreme naučite decu kako da vode računa o sebi i da im isto pokažete na ličnom primeru.

VIŠAK KILOGRAMA

Gojaznost čini ženu veoma starom. Nakon pedesete, ženama je mnogo teško da ostanu vitke. Metabolizam se usporava usled promene hormona, menopauze i td. Ako nastavite da jedete kao da ste u tridesetim, kilogrami će se gomilati. Da biste ovo izbegle, razmotrite nove načine ishrane, ali i vežbanja.

Upišite se u teretanu, počnite da trčite – kalorije moraju da se troše, krv mora da struji ubrzano vašim venama.

IZBOR FRIZURE

Neko je ženama u Srbiji davno rekao da je sramota da nakon pedesete ima dugu kosu, pa se sada sve šišaju „na mušku“ frizuru bez imalo stila. Parola je : „Ovako mi je lakše!“

Šta ti je lakše? Ne možeš da se farbaš, da ideš kod frizera? Ako sada, kada su ti deca odrasla, kada si finansijski stabilna, nemaš para za dobrog frizera, kad ćeš imati?!

Ako ne želite da izgledate kao stara žena, dobro razmotrite kod kojeg frizera se šišate!

IZBOR ODEĆE I OBUĆE

Trendovi nisu samo za mlade žene. Ako želite da izgledate mladoliko pažljivo birajte šta nosite. Sada verovatno imate posao, karijeru, stoga kupite sebi odgovarajuću odeću. Izaberite modni trend koji vama najviše odgovara i sledite ga. Tako ćete lepo izgledati i biti moderne.

KRITIČNI STAV PREMA ŽIVOTU

Ako je žena uvek nezadovoljna svime oko sebe, ako stalno nešto gunđa, ne zanima je ništa osim ogovaranja i gledanja rijaliti programa ili serija, ona ne može da izgleda mlado i sveže.

Mladolik izgled ne dolazi spolja, to je stvar psihe!

Komentari (2)
Loading
Dana
23.12.2021 12:45

Znam mnogo zena oko sebe koje su presle 6o. godina i izgledaju lepo, prirodno, mladoliko i moderno. Ipak, to su zene koje su imale lepsi i lagodniji zivot. Ne treba da kritikujemo one zene koje su propatile i cija sudbina nije bila laka, mozda imaju koju boru vise, nemaju sjaj u ocima, ugojile su se i nemaju optimizma. Svakoga treba razumeti.

Jovana
05.01.2022 10:17

Sve ovo što ste nabrojati, osim viška kilograma, nema veze sa realnim životom srpske žene. Sa njenom platom od 50.000 din. a često i manje, ili sa penzijom od 35.000, sve i da ne mora nikome više finansijski da pomaže a ni u bilo kom drugom smislu, ona ne može ni pola nabrojanog sebi da priušti. Tačno je, može da ne dozvoli da se ugoji i da uključi vežbe i plivanje u svoj život, ali to je od prilike sve što može. Za sve ostalo je potreban novac koga prosečna srpska žena nema dovoljno. Znam to jer sam jedna od tih žena koja pokušava sa mesečnim prihodom koji je nešto veći od proseka, da ne budem starica, ali ni blizu sebi ne mogu da priuštim to što je nabrojano u članku. Jer, kad platim obaveze, kupim sredstva za higijenu i odvojim za hranu, ne ostaje mi mnogo para za borbu protiv starenja. Naravno, ima i onih koje sebi mogu da priušte sve to i još mnogo više, ali takvih je u Srbiji, sa našim standardom, malo.