Šijete HALJINU za doček? Evo koje MATERIJALE da odaberete kako bi ZABLISTALE i ostale ZAPAŽENE!

Najžena Vesti 23.12.2021 13:14 0

Kako izabrati materijal za šivenje haljina koji će ispuniti svaku našu zamisao i želju?

Šijete HALJINU za doček? Evo koje MATERIJALE da odaberete kako bi ZABLISTALE i ostale ZAPAŽENE!

Pexels

Kako izabrati materijal za šivenje haljina koji će ispuniti svaku našu zamisao i želju? Kao što postoji mnogo želja, tako postoji i mnogo materijala prelepih dezena i različitih karakteristika. 

U ovom moru materijala, definitivno možete pronaći savršen materijal za svečanu haljinu i haljinu za maturu, samo treba da znate šta tačno želite. 

U zavisnosti da li želite da sašijete svečanu haljinu koja će biti duža ili kraća, šireg ili užeg kroja, da li želite da bude lepršava ili ne –  po tom osnovu birate materijal. Naravno, potrebno je potražiti i stručno mišljenje iskusnih krojačica ukoliko niste same dovoljno iskusne ili vam nešto nije jasno.

 

VRSTE MATERIJALA ZA ŠIVENJE HALJINA

Postoje neki materijali koji su najbolji za npr. duže elegantne haljine, zbog svoje lepršavosti i što lepo padaju. Njih možete iskoristiti i da uradite duge ili kraće rukave na haljini, dok ostali deo možete uraditi od materijala koji je nešto čvršći. 

Najbolji materijal za svečane haljine je definitivno saten, zbog svoje elegancije, sjajne površine i nežnosti.

Odličan je izbor za tzv. balske haljine, uske haljine sa naborima, za svečane haljine. Saten godinama odoleva vremenu i dame se najčešće za njega odlučuju kada žele da sašiju haljinu za maturu ili neku drugu svečanost. U kombinaciji sa prelepom čipkom, to najčešće predstavlja pun pogodak. 

Materijali koje možete iskoristiti za šivenje haljina su i viskoza, brokat, žersej, panama, lan, čipka, til, pliš, organdin, muslin, puplin, batist, svila... 

Brokat se uglavnom koristi za šivenje sakoa ili haljina za npr. poslovne prilike jer je čvršći materijal i strogo prati liniju tela, ukoliko to kroj haljine zahteva.

SVETLUCAVI MATERIJALI ZA HALJINE

Materijali sa šljokicama za haljine su najčešći izbor za šivenje kraće haljine, šivenje gornjeg dela haljina ili za dekoraciju haljine. 

Šljokice možete pronaći kao jednobojne ili u kombinaciji više boja, šljokice sa dva lica. Izbor je najveći kod materijala gde su šljokice na tilu, plišu ili kao šljokice na čipki. Poslednji navedeni, materijal za haljine sa šljokicama obično bude i najčešći izbor šljokica za šivenje svečane haljine jer je u kombinaciji sa cvetnom čipkom i tilom jednostavno i najlepši.

Kako biste bili sigurni u svoj izbor haljine za maturu ili neku drugu svečanost, jako je bitno da imate pored sebe nekoga ko će vam pomoći kako da izaberete najbolji metarijal za šivenje svečane haljine koju ćete nositi u najvažnijem trenutku.

Budite kreativne i uživajte u najluđoj noći!

Komentari (0)
Loading