Kako smanjiti nos bez plastične operacije? Provereni trikovi koje koriste profesionalni šminkeri

K.Ć Vesti 23.12.2021 22:19 0

Mnogi ljudi nisu zadovoljni oblikom i veličinom svog nosa. Međutim, pre nego što se odlučimo za plastičnu hirurgiju, vredi isprobati mnogo manje invazivne metode. Evo nekoliko dokazanih trikova

šminkanje

Shutterstock

Kompleksi mogu uticati na sve nas. Iako smo često mi jedini koji ih primećuju "problem", oni podsvesno mogu uticati na naše samopouzdanje.

Pre nego što se odlučimo za tako ozbiljnu i skupu odluku kao što je plastična hirurgija , vredi prvo koristiti pametnu kamuflažu. Postoji nekoliko trikova koji nam omogućavaju da skrenemo pažnju ili potpuno sakrijemo nesrazmernu prirodu našeg nosa. Šminkarski trikovi neće samo prikriti ono što želimo da sakrijemo, već će i odložiti odluku o operaciji. 

Istaknite svoje prednosti

Zanimljiva frizura, kitnjaste minđuše ili možda jerka šminka za usne? Ako se ne osećamo dobro sa našim nosem, vredi pronaći nešto što će nam odvratiti pažnju od njega i dati nam samopouzdanje. Dobro rešenje je, na primer, da istaknete oči ajlajnerom ili našminkate usne crvenim ili ružičastim karminom.

Obrve i kosa su važni

Tanke i razmaknute obrve više ističu veliki nos. Isto je i sa kosom. Duge, ravne frizure, kosa zalizana unazad, ravne šiške ili razdjeljak po sredini naglašavaju veličinu i oblik našeg nosa. Da bi se narušila simetrija i promenile proporcije lica, dovoljno je da kosu prebacite sa jedne ili druge strane. Tako nos neće biti u liniji sa razdeljkom i neće privlačiti toliko pažnje. Dobro rešenje biće asimetrične i blago haotične frizure. Ako želite da zavežete kosu, trebalo bi da ostavite nekoliko labavih pramenova oko lica.

Trikovi za šminkanje

Zaista možete učiniti čuda sa pravom šminkom. Ako planiramo da promenimo oblik nosa, konturisanje će biti neophodno. Šta nam treba za ovo? Kao i kod svake šminke, baza je temelj koji koristimo svaki dan. Za zatamnjenje će vam trebati bronzer, tamnija podloga ili senke za oči. Sledeća faza konturisanja je highlighting, zbog čega pri ruci treba da imamo i hajlajter, svetli korektor, puder ili svetle senke.

Ako želimo da vizuelno smanjimo nos , možemo to učiniti tamnijim vertikalnim linijama postavljenim sa njegovih strana. Linije treba povući od obrva do samog vrha nosa. Sa strane, međutim, nanesite svetliji proizvod, a zatim nežno trljajte dok se linija ne smanju.

Kreiranjem nove ose simetrije možemo prikriti i asimetričan i kriv nos . U ovom slučaju, duž linije nosa treba naneti tanku svetlu liniju, a sa strane tamniji proizvod.

Nos koji je predugačak takođe se može optički skratiti. Potrebno je samo da na vrh nosa nanesete proizvod tamnije od naše osnovne podloge i dobro ga istrljate da boje ne budu u kontrastu jedna sa drugom. Ako vam je nos istovremeno tanak, možete istaknuti i njegove strane. Na ovaj način ćemo učiniti da izgleda šire, čineći da izgleda kraće. Slično rešenje treba koristiti i u slučaju jasno zaobljenog nosa . 

Prilikom konturiranja, veoma je važno pažljivo blendati, odnosno zamutiti linije. Zahvaljujući tome dobijamo prirodni efekat naše kamuflaže.

Komentari (0)
Loading