Jedite i gubite KILOGRAME: Ove namirnice će vam pomoći u sagorevanju MASTI

K.Ć Vesti 25.12.2021 19:00 0

Mnogi od nas sanjaju o smanjenju količine masti u telu. U tome mogu pomoći termogeni - voće, biljni i životinjski proizvodi i začini - koji povećavaju količinu toplote tokom varenja i apsorpcije hrane

Jedite i gubite KILOGRAME: Ove namirnice će vam pomoći u sagorevanju MASTI

Shutterstock

Proizvoda sa celim zrnima

Ovde su smeđi pirinač i kaša najbolji. Njihovo varenje znači trošenje mnogo više kalorija nego što se nalazi u ovoj hrani. Međutim, imajte na umu da mleko ne može biti više od dva odsto masti. Nutricionista Tami Lakatos Šems ne preporučuje ovsene pahuljice sa vodom i mlekom 0,5%. - doručak ne može da bude mnogo niskokaloričan, jer se posle takvog prvog obroka, posle oko dva sata, najčešće budi želja za „grickanjem“, što potpuno uništava njegov efekat. Kada je u pitanju hleb od integralnog brašna, pažljivo pročitajte etikete. Većina takozvanog "hleba od celog zrna pšenice" je hleb od pšeničnog brašna sa dodatkom žitarica. Ima malo veze sa ishranom. Ako želimo da jedemo hleb od celog zrna, on mora biti od raženog brašna.

Mlečni proizvodi

Jogurt sa niskim sadržajem masti, kefiri, jogurt - je dobar sve dok nisu zaslađeni. Bogate su lako svarljivim kalcijumom i vitaminom D, veoma važnim u slučaju usporenog metabolizma; jer olakšavaju njegovo ubrzanje. Imajte na umu da posni beli sir ne sadrži mnogo kalcijuma, ili bar onoliko koliko nemasni mlečni proizvodi. Međutim, sadrži lako svarljiv i olakšava formiranje termogenog efekta proteina i stoga ga vredi jesti.

Zeleni čaj

Među mnogim poznatim prednostima zelenog čaja je i stvaranje termogenog efekta i ubrzanje varenja. Prema studiji naučnika sa Univerziteta u Tokiju, objavljenoj u American Journal of Clinical Nutrition, ljudi koji piju četiri šoljice zelenog čaja dnevno izgubiće 2,8-3 kg za 6 nedelja bez jo-jo efekta, ako svakodnevno kalorijski unos ne prelazi količinu primenjenu na njihov uzrast i građu. Sveže skuvani čaj najbolje deluje, iako se metabolizam ubrzava i ledenim čajem. Međutim, ne može se zasladiti.

Bademi

Prema studiji objavljenoj u Međunarodnom žurnalu gojaznosti, šaka badema koja se dodaje vašoj svakodnevnoj ishrani može vam pomoći da svarite masti. Testirani volonteri koji su jeli pola šolje badema dnevno tokom 6 meseci izgubili su 18% svoje težine. telesne masti u poređenju sa onima kod kojih je izostala dijeta od badema. Dnevna doza treba da sadrži 22-25 badema. Možete ih dodati u jogurt ili jutarnju kašu. .

Tamna čokolada

Tamna čokolada sa sadržajem kakaoa većim od 60%, kažu istraživači sa Univerziteta u Tajpeju, bogata je antioksidansima, koji štite od nagomilavanja i fuzije masnih ćelija i stvaranja belih masnih naslaga, što je odgovorno za srčana oboljenja i gojaznost. Takođe je dobar termogenik. 

Komentari (0)
Loading