Skoro je NEMOGUĆE nositi naočare za vid kada imate MASKU? Ovo će vam zasigurno pomoći kod ovog problema!

Najžena Vesti 15.01.2022 08:30 0

Danas gotovo ne izlazimo na ulice bez maske, a kada je hladno vreme, to može dodatno smetati osobama koje nose naočare.

Skoro je NEMOGUĆE nositi naočare za vid kada imate MASKU? Ovo će vam zasigurno pomoći kod ovog problema!

Shutterstock

Zamagljivanje istih je neminovno tokom zime, ali postoje načini na koje možete da to ublažite, piše RTS.

Do zamagljivanja naočara prilikom nošenja maske dolazi zbog disanja. Maska usmerava topao vazduh ka gore i on prelazi preko hladnih sočiva i kondenzuje se. Problem je što se naočare konstantno magle.

Ipak, postoje načini na koje možete da sprečite ili umanjite magljenje. Od raznih uslova zavisi koji će trik biti najbolji za vas, ali nekada je potrebno da kombinujete više različitih opcija.

1. Usmerite dah nadole

Možete da pokušate da usmerite dah nadole. Na taj način ćete smanjiti količinu vazduha koja je usmerena ka naočarima. To nije lako i nije savršen način, ali možete da ga kombinuejte sa drugim načinima.

2. Sapun i voda

Neposredno pre stavljanja maske na lice operite naočare. Koristite sapun i vodu i isresite kapljice sa naočara. Pokušajte da ih ostavite da se osuše na vazduhu, a ne da ih brišete. Cilj je da na naočarima ostane tanak, nevidljiv sloj sapuna.

To će sprečiti nakupljanje vlage na njima. Još jedan proizvod kojim ćete postići sličan efekat je pena za brijanje.

3. Pravilno stavite masku

Ovo ne možete da primenite kod svih maski.

Ako nosite masku N-95, ključno je da je postavite tako da prianja uz vaše lice. Ukoliko je postavite pravilno i ne ostavite prostor između maske i lica, ni vazduh ne može da ide nagore i izlaziće samo kroz filter. Ako nosite hiruršku ili pamučnu masku, ovaj savet za vas ne važi.

4. Koristite maramicu

Ovaj savet dolazi od Japanaca koji su iskusni u nošenju maski. Uzmite jednu maramicu i savijte je. Stavite savijenu maramicu na vrh maske tako da ona stoji na njoj kao štipaljka. Na ovaj način se postižu dve dobre stvari.

Prvo, maramica je od materijala koji upija vlagu, i na taj n

5. Sredstva protiv magljenja

Možete kupiti sredstva koja se koriste protiv magljenja stakala. Njihov efekat sigurno će trajati duže od sapuna ili pene za brijanje. Problem je što je to skuplja varijanta, a neka sredstva mogu izazvati i iritaciju očiju, pa bi trebalo biti oprezan.

6. Savijte vrh maske

Još jedan trik koji dolazi iz azijskih zemalja u kojima se često nosi maska. Kada nosite masku, samo savijte njen vrh nadole. Na taj način će biti malo više prostora između vrha maske i naočara i vazduh će imate više mesta da se raširi.

 

Komentari (0)
Loading