Odjednom shvatite da niste BESPREKORNI kao kad ste se našminkali: Evo gde grešite pa vam šminka spada

Naj žena Vesti 03.02.2022 15:25 0

Naučite kako da poboljšate svoju rutinu šminkanja kako biste izgledale besprekorno tokom celog dana

Odjednom shvatite da niste BESPREKORNI kao kad ste se našminkali: Evo gde grešite pa vam šminka spada

Shutterstock

Ovih par saveta će potpuno promeniti trajnost šminke na licu, uštedeti vreme i učiniti da od ranog jutra do kasne večeri izgledamo blistavo i sveže kao da smo tek izašli iz kuće. 

1. Adekvatni proizvodi u skladu sa tipom kože, godišnjim dobom i godinama

Dosta često se lice navikne na neke proizvode i ono više sa istom šminkom ne izgleda kao na početku korišćenja. Ovo se posebno primeti kada ne promenimo šminku tokom leta i zime, ili kod žena koje se i u 50-im šminkaju isto kao u 20-im, a koža više ne trpi ni iste boje ni teksture jer je prosto starija i ima druge potrebe. Često se čak desi da ženama ostane navika da na sličan način senče konture, a konture se menjaju kroz godine. Skinite šminku, uradite osnovnu negu kod kuće i sa maskom na licu pretresite sve što imate: proverite rokove, teksture, boje – da li su odgovarajuće. Što smo stariji to lice traži laganije, kremastije, više negujuće teksture, a ista je situaciji i zimi kada je hladno. S proleća nam trebaju prozračnije, laganije formule, a kod mlađih i masnijih koža one koje više vuku na mat, ponekad i prah ili kamen opcije – ali oprezno, uvek je najbolje pustiti kožu da diše normalno, nego je “betonirati” sa tonom šminke zbog koje samo postaje gora.

2. Prebrzo nanošenje šminke, u jednom debljem sloju 

Predstavlja najveću grešku kada je trajnost šminke u pitanju. Najbolji savet za veću trajnost šminke je građenje šminke u više tankih slojeva, ponovljenim nanosima. To ne znači da ćete se šminkati duplo duže, već da ćete samo par krugova više ponoviti što možda oduzima 2-3 minuta duže. Postepeno dodajte boju, sloj po sloj i gradite boju lagano kako bi je koža upila radije nego da boja samo sklizne. Koliko se posvetite šminkanju toliko će šminka i ostati na licu – ako samo mlatnete četkom, tako će i nestati.

3. Previše pipkanja lica

Spada u najveće neprijatelje trajnosti šminke, ali i čistog lica te se zato suzdržite od te navike koliko god možete. Probajte da nađete neki način da uvežbate da držite ruke podalje od lica – navucite bele rukavice i provedite tako dan: videćete koliko ste tragova šminkom na njima napravili i biće vam podsetnik da to ne treba raditi.

4. Ne koristite prednosti građenja boje, mešanjem tekstura i vrsta proizvoda

Što je ključno za trajnost šminke na usnama, npr. jer se nanošenjem olovke za usne na celu površinu usana pre karmina osigurava intenzivnija i dugotrajnija boja, jer je gušća i suvlja boja ona koja se upije u površinu usana i karmin lakše prijanja. Slično je i sa rumenilom – ukoliko prvo u tankom sloju nanesete tečno rumenilo da ostavi pigment i onda fiksirate tankom slojem kamenog, boja tu ostaje satima.

5. Određen period u mesecu

Kod žena može biti u različitoj fazi ciklusa zaista čini da lice izgleda drugačije i da drugačije prihvata šminku. To uglavnom traje par dana (sasvim je ok da se šminka tada ponaša drugačije) ali ukoliko naučite da negu i šminku prilagodite potrebama kože koje primetite svakodnevno, tada ni ti dani neće biti problem. Samo pratite kako koža izgleda i ponaša se i u skladu sa tim joj dajte ili jaču ili laganiju negu, ili prozračniju šminku ili ozbiljnije teksture.

Komentari (0)
Loading