Uz OVAJ MOĆNI NAPITAK očistićete organizam od TEŠKIH METALA

Vesti 25.08.2021 08:00 0

Da li se nekada zapitatali zašto ste stalno umorni i zašto imate poremećaje u varenju, zatvor, učestale glavobolje, nesanicu, razdražljivost, depresiju, višak kilograma…Ako vam je za utehu, nemojte misliti da ste izuzetak, naprotiv ovo su najčešće boljke savremenog čoveka.

Uz OVAJ MOĆNI NAPITAK očistićete organizam od TEŠKIH METALA

unsplash.com

Glavni uzrok ovih tegoba je prisustvo brojnih otrova u organizmu, jer su ćelije jetre, bubrega, kože, debelog creva i pluća koje su zadužene za izbacivanje toksina prenatrpane štetnim materijama. One se još nazivaju i slobodni radikali, a u naš organizam dospevaju lekovima, kontracepcijskim tabletama, nikotinom, alkoholom, nezdravim namirnicama koje sadrže mnogo pesticida i hormona, šećera, soli… Otrovi stižu i iz okoline, jer udišemo zagađeni vazduh, upotrebavamo razne kozmetičke i kućne hemikalije…

Nutricionisti i lekari se slažu da su za detoksikaciju organizma ključne dve stvari – ishrana i fizička aktivnost. Zato vam ovom prilikom predstavljamo čudotvoran zeleni napitak od mladih izdanaka pšenice (pšenične trave) koji će vam pomoći da povratite vitalnost i ojačate imunitet! Najveća dobrobit ovog zelenog soka je u hlorofilu, koji se nalazi u svim zelenim delovima biljaka, a po molekularnom sastavu veoma je sličan hemoglobinu ljudske krvi. Osim što obogaćuje telo kiseonikom zeleni sok od pšenice sadrži i veliku koncentraciju belančevina, aminokiseline u odgovarajućem odnosu, kao i vitamine A, C, E, K, B.

Priprema soka

Kada mladi izdanci pšenice narastu do visine 20 santimetara beru se i cede u sokovniku. Treba da se popije 15 minuta nakon ceđenja jer stanjem gubi hranljive materije. Preporičuju se dve čašice dnevno, ujutru i predveče. Za one kojima se ne dopada ukus mogu da dodaju sok od sveže ceđene jabuke.

Sam svoj baštovan

Mlade izdanke pšenice možete da uzgajate u stanu ili za to posebno pripremljenoj bašti koja ne zahteva mnogo prostora, već samo nekoliko saksija zemlje, uobičajenu osunčanost, vlažnost i ciruklaciju vazduha. Osim toga zeleni izdanci pšenične na malom keramičkom tanjiru mogu da budu svojevrsna dekoracije novogodišnje i božićne trpeze.

Upozorenje: u prva tri dana primene može doći do blagog proliva što je rezultat čišćenja želuca i creva od toksina.

STOP ZA: Zeleni sok od pšenične trave ne preporučije se obolelim od autizma i celijakije zbog glutena koji, iako u manjoj meri, nalazi se i u listovima izniklih iz zrna.

Za šta je dobar sok od zelenog žita?

 * Jača imunitet, pomaže kod problema sa varenjem, temeljno detoksikuje organizam, uništava štetne, a vraća funkciju korisnim bakterijama, pomaže oslobađanje viška kilogarama, povećava vitalnost, doprema se veća količina kiseonika do ćelija.

 

Komentari (0)
Loading