Tanka linija od sjaja do očaja: Pazite se, ove greške u šminkanju će uništiti prirodni i neutralni izgled koji želite!

Mirka Šminka Vesti 29.08.2021 08:30 0

Pozdrav, moje drage dame! Hajde da zajedno uživamo u lepotama šminke. Reći ću vam sve što znam, a ako imate neko pitanje, želite savet o nekom proizvodu, dvoumite se oko nečega ili želite nešto vi meni da preporučite, zapratite me na Instagram profilu makeupbymirkasminka, gde ću rado odgovarati na sva vaša pitanja i sugestije. I zapamtite: Osmeh je najlepši mejkap na svetu, ali i crveni karmin pomaže ;)

Tanka linija od sjaja do očaja: Pazite se, ove greške u šminkanju će uništiti prirodni i neutralni izgled koji želite!

Ognjen Radošević

 

Ove sezone sve se svodi na rozikaste obraze, paperjaste obrve i zdravu, sjajnu kožu. Cilj je da se našminkate a da se ne vidi. Ipak, tanka je linija između nevidljive šminke i glamuroznog večernjeg izgleda, pa je važno da obratite pažnju na potencijalne greške zbog kojih biste u po bela dana mogli da izgledate kao da ste krenuli u noćni klub. Znam da zvuči preterano, ali zaista je tako. Šminka koja se ne vidi ne znači da nije tu. Naprotiv, mnogo je tu slojeva koje treba namazati, a sve je u tonovima, laganim formulama i tehnikama nanošenja. I onda, čak i kad nanesete deset slojeva šminke, možete da izgledate kao neka prirodna lepotica bez trunke šminke ili kao da imate sasvim malo šminke na licu.

 

 

Ipak, ako ne vodite računa, umesto svedeno, možete da izgledate glamurozno, što i nije loše ako s posla nastavljate na neku žurku. Važno je samo da znate razliku, pa da se u skladu s tim ponašate. Jer čak i malo više maskare ili precizno iscrtane obrve mogu vas baciti na glamuroznu stranu, a jedino što ste hteli je da se svi dive vašem prirodnom izgledu. Evo koje su najčešće greške pri šminkanju!

 

Greška broj 1: Niste dobro pripremili lice

Tanka linija od sjaja do očaja: Pazite se, ove greške u šminkanju će uništiti prirodni i neutralni izgled koji želite!

Shutterstock

 

 

Tajna zdrave, sjajne kože leži u čistom licu, a blagi piling je najbolji način za to. Možete da koristite neki enzimski piling da biste dobro pripremili lice za prirodni sjaj. Nakon pilinga, hidrirajte kožu, a za to možete koristiti maske, serume i kreme za lice s velikim procentom hidrantnih sastojaka. Ovako pripremljena koža izgledaće sjajno i zdravo, pa ste već tako na dobrom putu za sjajni, prirodni mejkap koji želite da postignete.

 

Greška broj 2: Preterujete s mat puderima 

Tanka linija od sjaja do očaja: Pazite se, ove greške u šminkanju će uništiti prirodni i neutralni izgled koji želite!

Shutterstock

 

 

Za zdrav i sjajan izgled kože koristite kremaste proizvode pre nego one u prahu koje matiraju lice. Kremasti se lakše blendaju, koža ih bolje upija i daju taj traženi prirodan izgled. Ako vam je nelagodno kad ne matirate lice jer ste uvereni da ćete sijati u nekom trenutku, stavite samo malu količinu pudera u prahu ili kamenu, i to samo na mesta gde je potrebno. Ukoliko imate mat tečne pudere, a želite da dobijete prirodni finiš, pomešajte kap seruma ili malo kreme u puder i nanesite ga na lice prstima ili vlažnim sunđerom.

 

Greška broj 3: Preterujete sa senkama

 

 

Koliko god da svi volimo ajlajner ili veštačke trepavice, za minimalni mejkap jedino što je na očima potrebno je definicija koja se može postići nude senkom, bronzerom ili rumenilom. Uzmite malu rastresitu četkicu za oči i nanesite bronzer ili senku u pregib i ispod oka. Na trepavice možete staviti maskaru braon boje koja će dati prirodniji izgled nego crna. Rastresite, paperjaste obrve su u modi, pa zaboravite na oštre linije. Na obrve namažite providni gel koji će ih učvrstiti i podići, a onda olovkom ili senkom popunite rupe.

 

Greška broj 4: Zaboravljate rumenilo

Osnova prirodnog izgleda je rumenilo! Rozikasti obrazi su in, pa nikako ne preskačite taj korak. Možete koristiti kremasta roze rumenila ili praškasta koja nisu mat, već u sebi imaju neke sedefaste, sjajne elemente. Stavite rumenilo na vrh jagodica i idite ka očima da biste definisali lice. Ako prstima utrljavate rumenilo, ono što ostane na prstima slobodno stavite na usne i na kapke i dobićete savršeni monohromatski izgled koji je sada jako popularan.

 

 

 

Komentari (0)
Loading