Umesto kod kozmetičara idite u KUHINJU: Potreban vam je samo JEDAN sastojak iz frižidera za savršeno BLISTAV TEN

Vesti 22.02.2022 10:41 0

Ako tražite prirodnu, jednostavnu a efiksasnu kozmetiku, jaja su pravi izbor za vas

Umesto kod kozmetičara idite u KUHINJU: Potreban vam je samo JEDAN sastojak iz frižidera za savršeno BLISTAV TEN

Shutterstock

Jaja su obogaćena proteinima i A vitaminom, koji su savršeno i umirujuće deluju na kožu i njenu hranjivost. Kako su obogaćena unutar sebe kolagenom, povoljno deluju na zatengutost i elastičnolst lica.
Bilo da vas muče akne ili mitiseri, masna koža, bore. Jaja su tu da vas liše svih tih problema. 

 

Za kožu koja se peruta

Problem tokom zimskih dana je ispucala i perutala koža od hladnoće i vetra. Maslinovo ulje u sebi sadrži nezasićene masne kiseline, koje u kombinaciji sa žumacem izuzetno hidrira suvu i oštećenu kožu. Izdvojite žumance od belanceta i pomešajte žumace sa jednom kašičicom maslinovim uljem. Naneste masku na lice i ostavite da odstoje dvadesetak minuta. Posle toga detaljno isperite mlakom vodom.

Protiv bubuljica

Za ovu masku biće vam potrebno jedno jaje, pola kašičice meda i malo limunovog soka.
Limun u kombinaciji sa medom ima antibakterijsko dejstvo za kožu, tako da će lepo očistiti i umiriti iziritiranu kožu. Ovu masku pravite tako što ćete jednostavno umutite belance sa limunovim sokom, sve dok ne dobijete penušavu smesu. Kada to izmešate dodajte med u sve to i nanesite masku na lice. Isperite lice vrućom vodom, tako da otvorite pore i dejstvo da dobije jači efekat. Nakon toga nanesite prstima belance na lice, ostavite deset minuta da odstoji, zatim isperite sa hladnom vodom. Hladna voda zatvara pore, tako da će ovo biti savršen kraj tretmana. 

Protiv podočnjaka

Ako imate problem sa podočnjacima, ovo će vam biti najomiljenija maska ikada. Pomešajte sodu bikarbonu sa jednim žumacetom i nanesite sloj ispod očiju.Ova kombinacija hirdritiraće vašu kožu i učiniće da tamni kolutovi nestanu. Soda je itekako delotvorna u uklanjanju podočnjaka i nije uopste agresivna kada se koristi u normalnim količinama, ali je svakako potreban oprez. 

Za dubinsko čišćenje kože

Ova kombinacija daje dubinsku čistu i vraća blistavost koži. 

Potrebna vam je jedna jabuka i dve kašike jabukovog sirćeta. Jabuku prvo oljuštiti, zatim izrendati i dodati u nju jabukovo sirće i belance. 
Kada dobijete željenu gustinu smese, nanesite na lice i pustite da odstoji koliko god vam prija. Kiseline iz jabuke i sirćeta će očistiti vašu kožu i pore i osetićete  dubinsko čišćenje celokupne nečistoće na sa vašeg lica. 

Koju god maskicu da izaberete nećete se pokajati jer nećete baciti brdo para na razne hemikalije, već ćete upotrebiti sastojke iz kuhinje koji su vam uvek pri ruci. 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading