Znate li šta znače ove MAŠNICE na brushalterima? Ne nalaze se tu BEZ razloga, imaju jasnu svrhu

M. G. Vesti 26.02.2022 21:35 0

Kako se mašnica našla na tom mestu?

Znate li šta znače ove MAŠNICE na brushalterima? Ne nalaze se tu BEZ razloga, imaju jasnu svrhu

Shutterstock

Kupovina grudnjaka, za razliku od šopinga za odeću, obuću i modne dodatke, nije zabavna. Mnoge žene imaju problema s određivanjem vlastite veličine i godinama se muče u neudobnim grudnjacima.

Međutim, kada napokon odaberu onaj pravi, mogu primetiti da apsolutno svaki ima mašnicu na sebi. Ako vas je ikada zanimalo zašto žensko rublje ima toliko mašnica, pogledajte nastavak. 

Stvorila se rasprava na internet forumima o mašnicama na grudnjacima i jedan korisnik je brzo dao neočekivan odgovor.

- U stara vremena kada su žene nosile korsete, postojao je komadić kitove kosti koji se zvao busk. Umetnuta je u prednji deo korseta i vezana na mestu mašnom. Danas više nema komadića kosti, ali mašna ostaje.

Ako su stavljali komadić kitove kosti u korsete, nije ni čudo da je trebala mašna da se zaveže. U međuvremenu, drugi korisnik nagađa da su mašne prvi put dodate korsetima početkom 20. veka, kao i čipkasti rubovi i vrpce, kako bi im dali lepši izgled.

Znate li šta znače ove MAŠNICE na brushalterima? Ne nalaze se tu BEZ razloga, imaju jasnu svrhu

unsplash

 

Ljudi na internetu nisu se mogli složiti oko toga jesu li mašnice na grudnjacima dobra stvar ili ne.

Muško donje rublje, s druge strane, nije definisano dekorativnim elementima. U feminističkoj teoriji, "muški pogled" čin je prikazivanja žena i sveta iz muške heteroseksualne perspektive koja predstavlja žene kao seksualne objekte za zadovoljstvo heteroseksualnog muškarca.

Drugim rečima, ove mašne na grudnjacima predstavljaju objektivizaciju žena, koju naše društvo perpetuira samo da bi ugodilo, pogađate, muškarcima. Koju drugu funkciju bi takav neobičan dodatak mogao imati?

- Jesam li nerazumna ako mislim da odrasloj ženi ne treba mašna između grudi?! - rekla je jedna korisnica foruma na kraju diskusije. Druga korisnica se nije složila: "Ponekad je jednostavno lepo nositi mašnu tamo gde je niko drugi ne vidi".

Može da se zaključi, na kraju dana, da je sve stvar izbora i želje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading