Napravite preparat za ČIŠĆENJE lica: Sastoji se samo od PRIRODNIH sastojaka, a koža će vam biti kao kod BEBE

M. G. Vesti 01.03.2022 13:55 0

Redovna nega lica podrazumeva svakodnevni čišćenje pora od masnoća, prljavštine, prašine...

Nega kože

Shutterstock

Svakodnevne aktivnosti rezultiraju nakupljenim prljavštinama, prašinom i masnoćama u porama kože na licu. Ukoliko se pore ne čiste svakodnevno one se pretvarahju u mitisere, akne i bubuljice što ostavlja trajne posledice na koži lica.

Umesto redovnih odlazaka kod kozmetičara i skupih preparata, pokušajte sa domaćim preparatom koji ćete lagano napraviti i shvatiti da je vaša koža imala tretman kao da ste bili kod profesionalca.

Priprema preparata

Dve supene kašike pene za brijanje dobro promešajte sa pola kašičice sode bikarbone. Prokuvajte vodu u manjoj posudi – oko 200 mililitara, i ubacite 1 do 2 kašičice suvog cveta kamilice. Stavite posudu na sto, glavu iznad nje, pokrijte se peškirom i parite lice, oko 5 do 7 minuta.

Na napareno, vlažno lice nanesite pripremljenu smesu od pene za brijanje i soda bikarbone, izbegavajući delove oko očiju. Idite u kupatilo, otvorite slavinu sa vrućom vodom i pod mlaz vode stavite mekanu četkicu za zube ili specijalnu četkicu za lice.

Zatim nežno, ali dinamično, čistite kožu lica. Posebnu pažnju posvetite nosu i čelu. Izbegavajte deo oko očiju. Isperite vodom.

Ovakvu proceduru možete primenjivati jednom nedeljno.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading