Zablistajte od ranog jutra: Savršena ŠMINKA za tople i sunčane LETNJE dane

Vesti 21.06.2022 10:50 0

Jutarnja nega je najvažnija

Zablistajte od ranog jutra: Savršena ŠMINKA za tople i sunčane LETNJE dane

Shutterstock

1. Hidratacija

Hidratacija lica je važan korak u svakodnevnoj nezi vašeg lica. Bez obzira na godišnje doba ili doba dana, svakom licu je neophodna dodatna hidratacija. Najbolji preparati za hidrataciju lica su: hidrator, serum ili hidratantna krema koji su na bazi hijaluronske kiseline jer ona vezuje vodu za sebe. Naša preporuka je odabir preparata koji pružaju dugoročnu i dubinsku hidrataciju lica.

Ukoliko je vaš izbor serum za lice potrebno je odabrati proizvod prema starosnoj dobi jer su određeni sastojci namenjeni mlađoj, odnosno zrelijoj koži lica. Serum otvara pore i dubinski hidrira lice, dok hidratantna krema pospešuje njegov rad i vezuje serum za kožu.

2. Odgovarajući proizvod za izjednačavanje tena kože

Najbitnija stavka u ovom koraku – vaš tip kože. Kako biste postigle svež izgled lica potrebno je izbegavati proizvode koji su agresivni za vaš tip kože i čiji će efekat biti prenaglašen. Postoje četiri osnovna tipa kože: suva, normalna kombinovana i masna koža. U zavisnosti od tipa kože preporučujemo vam tri različita načina da ujednačite svoj ten: puder, BB kremu ili korektor.

Kada je u pitanju suva koža lica kao podlogu za šminkanje preporučujemo vam pudere ili BB kreme lagane pokrivne moći uz obaveznu hidrataciju lica pre nanošenja pudera.

Za masnu i problematičnu kožu lica najbolje rešenje je BB krema, namenjena tom tipu kože, koja ima dobru pokrivnu moć, ali dozvoljava vašoj koži da diše ne zatvarajući pore na licu. Makeup savet: Ukoliko želite tanji sloj, BB kremu možete naneti prstima na lice ili beauty blenderom ukoliko želite jaču pokrivnu moć.

Za normalnu i kombinovanu kožu lica preporučujemo vam drugačiji stil šminkanja i upotrebu kremastog korektora koji možete nanositi na pojedine zone i tačke na licu. Savršena pokrivna moć kremastog korektora pomoći će vam da neutrališete kritične zone (podočnjake, fleku, bubuljicu) i ujedno stvoriti iluziju da je vaš ten ujednačen iako imate minimalno šminke na licu. Makeup trik: korektor koji izaberete mora biti u boji vašeg tena i on se utapkava prstima na kritične delove lica. Toplota prstiju omekšava proizvod i vezuje ga za kožu. Ovaj trik možete da praktikujete na bilo kom tipu kože kada želite minimalno proizvoda na licu, a istovremeno ujednačen ten.

3. Sveži tonovi za šminkanje

Za svež izgled šminke tokom celog dana preporučujemo vam da isprobate nešto novo. Vreme je da istaknete svoje lice tonovima koje sadrže rumenila. Savršene boje, poput boje kajsije i rozikastih nijansi, pomoći će vam da šminkom istaknete sjaj i vedrinu vašeg lica. Naš predlog je da izaberete rumenilo koje u sebi sadrži i malo sjaja (šimera) zbog lakšeg nanošenja i stvaranja homogene strukture bez oštrih ivica na samom licu.

4. Ajlajner

Ajlajner će vam pomoći da istaknete crte lice i vizuelno istaknete oči. Za dnevnu varijantu šminke preporučujemo vam ajlajner smeđe boje. Smeđa boja ajlajnera pružiče konturu oku bez agresivnosti, pomoći da istaknete prirodne crte lica i lakše rukovanje i jednostavnije savladavanje tehnike pravilnog nanošenja ajlajnera. Savršena šminka za svega 5 minuta.

5. Začešljavanje obrva

Moderan način za postizanje svežeg i upečatljivog makeup utiska. Na ovaj način ćete istaći oči i čelo bez odavanja isuviše upadljivog izgleda. Pored klasičnih gelova za obrve, kojim ih možete fiksirati, dajemo vam i mali šminkerski trik: gelom za kosu i češljićem za obrve možete začešljati obrve na gore i fiksirati ih uz obavezno praćenje prirodnog rasta dlačice. Uredniji izgled obrva i dugotrajnost korekcija je zagarantovan.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading