Srpkinje su poludele za JAPANSKOM DIJETOM: Toliko je jednostavno, a gubi se PET kilograma za samo SEDAM dana!

Vesti 12.03.2022 13:20 0

Najbolja stvar kod ove dijete je to što uopšte nije naporna

Srpkinje su poludele za JAPANSKOM DIJETOM: Toliko je jednostavno, a gubi se PET kilograma za samo SEDAM dana!

Shutterstock

Rezullatti su zapanjujući, a nečete morati da idete u potragu za čudnim namirnicama nepoznatog ukusa.

Opustite se, jer je ova dijeta jedna od najjednostavnijih.

Uz minimalnu izmenu u jelovniku, izgubićete za sedam dana i do pet kilograma, a ako produžite još barem pet, ukupan bilans može biti deset kilograma manje i odlična figura. Zvuči prilično neverovatno?

Inače, japanska jutarnja banana dijeta je kreacija doktorke Sumiko i doktora Hitošija Vatanabea. Do dijete su došli sasvim slučajno, a pošto su je objavili u jednom lokalnom ženskom časopisu, postala je veoma popularna širom sveta.

Osnovno pravilo je da za doručak jedete banane uz dve čaše tople vode. Možete dpojesti i tri banane, a ručak i večera su proizvolji. Doduše, morate se odlučiti za dv zdrava obroka, svakako zaboravite na pice i burgere.

Otporni skrob je vrsta skroba koja fermentira zbog bakterija iz debelog creva. Ta fermentacija ima sličan uticaj na prehrambena vlakna, pomažući održavanju zdravih creva. Izvori otpornog skroba su mahunarke, neke vrste hleba i žitarica i nezrele banane.

Sa druge strane, čaša vode na sobnoj temperaturi stimuliše metaboličke procese.
Zašto je ova dijeta toliko posebna?
Ako ujutro ne popijete kafu, lako ćete kontrolisati nivo šećera u krvi, a banane su pritom bogate vlaknima, kalijumom i daju nam višak energije, dok čaša mlake vode ubrzava metabolizam - piše sajt Supertastyrecipes.

Komentari (0)
Loading