OTARASITE SE ŠAMPONA Perite kosu na potpuno PRIRODAN način, a ova smesa od ORAHA je postala pravi HIT kod žena!

K.Ć. Vesti 16.03.2022 11:30 0

Oprati kosu bez šampona, a da bude čista? Moguće je! Postoje nežniji i podjednako efikasni načini za pranje kose

tuširanje

Shutterstock

Prirodna alternativa šamponu. Čime da operete kosu?

Ne korišćenje šampona je posebno dobro za suvu i oštećenu kosu. U tom slučaju, čak i blagi proizvod može pogoršati stanje. Na sreću, postoje alternative. Vredi ih isprobati. Nedavno se sve više govori o štetnosti šampona. Pre svega, trudimo se da izbegnemo jake supstance za pranje kao što su SLS i SLES u sastavu. Međutim, ni one blaže nisu potpuno bezbedne. Čini se da je najbolje rešenje odustajanje od šampona. Ali čime onda oprati kosu? Nudimo vam prirodne alternative.

Obična voda

Ovo je najlakši način na koji retko ko pristaje. Ako vaša kosa nije jako prljava, dovoljno je da je dobro isperite toplom vodom da biste vratili svežinu. Ne morate da koristite šampon za svako pranje. Prvo proverite da li je vašoj kosi to zaista potrebno. 

Metoda nije pogodna za žene koje se žale na masnu kosu. Sama voda takođe može biti nedovoljna ako stalno provodite vreme pored šporeta. Pre izvesnog vremena, bilo je dosta medijskog izveštavanja o ženi koja dve godine nije koristila šampon . Kao što vidite, moguće je.

Pranje kose orasima

Odlične su za čišćenje odeće, a možete ih isprobati i za pranje kose. Ne treba dugo da se pripremi smesa od oraha za pranje. Dovoljno ih je kuvati 5 minuta. Za pola litra vode preporučuje se 7-8 komada. Nakon hlađenja, sipajte tečnost u flašu i protresite. VOda od oraha treba da se peni. Sada možete početi da perete kosu sa njom. Dobra je ideja da ga držite na glavi nekoliko minuta. Kao rezultat, prljavština i nečistoće se efikasno rastvaraju i uklanjaju.

Soda bikarbona i sirće

Zvuči zastrašujuće. I soda bikarbona i sirće su veoma moćni. Odlični su za čišćenje, ali da li će raditi kao sredstvo za pranje kose? Blogeri i ljubitelji prirodne nege veoma cene ovaj metod. Soda upija višak sebuma, savršeno čisti kosu i kožu glave, ima antibakterijska svojstva, neutrališe neprijatne mirise. Međutim, ima visoku alkalnu reakciju koja se mora neutralisati. A ovde će jabukovo sirće odlično delovati . Pored toga, daje kosi sjaj i zaglađuje je.

Rastvorite 1 kašiku sode bikarbone u pola čaše vode. Dodajte 1/3 šolje jabukovog sirćeta u 2/3 šolje vode. Sve pomešate. Važno je pridržavati se proporcija. Gotovom smešom temeljno operite kožu glave.

Žumance

Pomešajte žumance sa kašičicom maslinovog ulja. Može se dodati nekoliko kapi limuna. Takvu mešavinu za kosu koji su nekada koristile naše bake. Bjuti blogeri već neko vreme preporučuju pranje kose ovom smesom. Kosa će biti hidrirana i glatka. Za dugu ili veoma gustu kosu, možda će vam trebati dva ili tri žumanca.

Prirodne metode nege postaju sve modernije. Zapamtite, međutim, da ne mora svaka metoda da funkcioniše kod nas. Iako prirodna nega ima mnoge prednosti, često može biti alergena. Uvek je dobra ideja prvo uraditi test alergije na maloj površini. Ako u roku od dva dana nema alergijske reakcije, možemo bezbedno koristiti proizvod.

Ako odlučite da odustanete od šampona, zapamtite da je vašoj kosi i koži glave potrebno vreme da se naviknu na novu negu. Uvek je najteži period prelazni rok. Tada možete primetiti prekomernu masnu kosu ili suvo vlasište. Najbezbednije je uvoditi nove metode postepeno, na primer, odustati od šampona jednom nedeljno. Na ovaj način će vam biti lakše da se prebacite.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading