DERMATOLOZI otkrivaju kako UNIŠTAVAMO lice: Sve ŽENE ih koriste a da nisu svesne koliko GREŠE

Vesti 18.03.2022 10:13 0

Koža pamti, i vratiće nam se tokom života ono što smo joj radili

DERMATOLOZI otkrivaju kako UNIŠTAVAMO lice: Sve ŽENE ih koriste a da nisu svesne koliko GREŠE

unsplash.com

Svaka žena koja uđe u neke malo zdrelije godine traga za preparatom koji će zaustaviti njeno starenje. Do današnjeg dana pojavilo se mnoštvo krema, seruma,  koji obećavaju čudo ali ni do dana danas ne postoji proizvod u koji mogu da se zakunu da stvarno funkcioniše pa se tako odlučuju ipak za botoks. 

Eksperimentisanje može imati neugodne posledice, kao na primer totalno dehidriranu kožu. 

– Iskreno, verujem da su molekuli kolagena preveliki da bi se koristili u kremama. Kao aktivni sastojak, kolagen ne može da uđe u kožu, pa na kraju dobijete običnu kremu za puno novca – kaže dr S. Mandžula Džegasoti iz „Majami skin“ instituta. 

Preparati sa intenzivnim mirisom može dovesti do dubisnke iritacije, zato se uvek odlučujete za prirodnu kozmetiku na bazi prirodnim eteričnim uljima i biljnim ekstraktima, jer ne samo da je sigurnija, već ima i blagotvorni uticaj na kožu

Ne budite grubi prema svojoj koži!

"To znači da ljudi često koriste grube peškire ili neke takozvane četke za lice, jer misle da će tako na najbolji način očistiti kožu, a zapravo je suprotno! To je preterivanje sa eksfolijacijom, što uzrokuje crvenilo, upale i čini da koža tamni", rekla je doktorka.

Slede kućni preparati.

"Ukoliko ne poznajete dobro bilje i razne kućne lekove, najbolje je da se ne upuštate u ovu avanturu. Takođe, nikad ne koristite alkohol da isušite bubuljicu ili jake smese na bazi hamamelisa - možete stvoriti upalu i veliku iritaciju kože."

 

Komentari (0)
Loading