Najpoznatija šminkerka otkrila mali trik: Skinite vodootpornu maskaru brzo i lako sa samo jednim proizvodom iz kuhinje!

K.Ć. Vesti 27.03.2022 22:00 0

Otporna na znoj, suze i vodu, vodootporna je maskara neretko zvezda prolećne i letnje rutine šminkanja

Najpoznatija šminkerka otkrila mali trik: Skinite vodootpornu maskaru brzo i lako sa samo jednim proizvodom iz kuhinje!

Shutterstock

Svakako, uveče je treba obavezno skinuti, ali to nije tako jednostavno, a tu klasični skidači šminke uglavnom ne pomažu. Ključno je koristiti ulje, odnosno formulu koja će rastopiti samu boju i teksturu maskare.

Najbolji način je natopiti blazinicu uljem i prisloniti je na zatvoreno oko te lagano kliziti u smeru trepavice, kako biste lagano odstranili boju. Radite to na spori, nežan način, trepavice i oči su vrlo osetljivo mesto – otkrila je američka šminkerka Bina Khan, za TZR.

Tokom procesa treba malo pričekati, kako bi se boja skroz rastopila, jer trepavice su osetljive i ne bismo smeli da ih trljamo jer mogu krenuti da ispadaju. Nema brzine kod skidanja vodootporne šminke, ona je postojana i to joj je svrha.

Odlična je za svečane prilike i slična događanja, ne samo na suncu, već i uveče, kad je bitno da se sve što ste naneli na lice ne rastopi.

Osim trepavica, osetljive su i oči same po sebi. Kožu na tom mestu treba negovati kremama s visokim procentom hidratacije, pa čak i ujutro pre nego se našminkate.

Na taj način koža će bolje podnositi promene temperature i šminku koju svakodnevnom stavljate.

Komentari (0)
Loading