Ovaj jutarnji RITUAL ne smete da propustite: Uz ove korake će vaše lice BLISTATI tokom celog dana !

Vesti 31.03.2022 08:00 0

Dermatolozi tvrde da glavnu grešku pravimo odmah na početku dana

Umivanje

Shutterstock

Kada ustanemo, prvo što uradimo jeste da se umijemo i onda grubo obrišemo lice peškirom. Ali istina je da bi trebali malo više da posvetimo pažnju baš odmah na početku dana, jer će to diktirati izgled tokom celokupnog dana. 

Potrebno je uraditi stvari po koracima.

Prvi korak - ČIŠĆENJE

Nakon što ste se probudili, omili lice, sada je detaljno očistite. Masniji tipovi lica vole više penu ili gel za čišćenje, dok problematično lice sklono aknama više prija losion za bubuljice, koji ujedno i čisti lice. Za suvo lice je preporučeno uljaste umivalice. 

Drugi korak - PILING

Iako ste možda u čudu jer ste smatrali da piling ujutru nije obavezan, stručnjaci kažu da je to veoma bitan korak nege. Uklanjajući mrtve ćelije, vaše lice će biti puno sjaja a ne umorno i tmurno. 

Treći korak - SERUM

Ovo je veoma bitan detalj pre stavljanja šminke. Sa predhodnim koracima, pore su očiščenje i sve pozitivno, hranjive materije mogu da idu direkt na kožu, koja će upiti. Vrstu seruma sami birajte, da li će njena baza biti neki vitamin ili hijaluron, nije ni bitno. Bitno je da se ovaj korak nikako ne preskače. 

Četvrti korak- KREMA

Kako sam serum brzo upija, posle nje stavite obavezno dnevnu kremu. Ona bi trebala da hidrira našu kožu lica tokom celog dana i zato bi trebalo da sadrži vitamine, kao na primer C. 

Uz ovu rutinu vaša će koža biti puna sjaja, odmorna i blistava. Dermatolozi tvrde da zaista ne bi trebalo da je preskačemo. 

 

Komentari (0)
Loading